Stadionul Maracana din Brazilia va fi redenumit în cinstea legendarului fotbalist Pele

Legislativul statului Rio de Janeiro a votat miercuri pentru schimbarea numelui Stadionului Maracana în Stadionul Edson Arantes do Nascimento - Rei Pele, informează BBC Sports.

282 afișări
Imaginea articolului Stadionul Maracana din Brazilia va fi redenumit  în cinstea legendarului fotbalist Pele

Edson Arantes do Nascimento este numele complet al octagenarului fost fotbalist brazilian, în timp ce Rei înseamnă rege în limba portugheză.

Guvernatorul de stat din Rio de Janeiro trebuie să aprobe schimbarea numelui înainte ca acesta să devină oficial.

Pele, care a câştigat trei Cupe Mondiale ca jucător pentru Brazilia, a înscris cel de-al 1.000-lea gol pe acest stadion în 1969, împotriva lui Vasco da Gama, pe când juca pentru Santos.

Maracana a găzduit finala Cupei Mondiale din 1950 şi 2014, precum şi ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2016.

Se susţine şi azi că peste 200.000 de suporteri ar fi fost prezenţi pe acest stadion pentru a vedea Brazilia fiind învinsă de Uruguay, în finala din 1950, deşi capacitatea sa actuală este de 78.838 de locuri.

Stadionul a fost numit după Mario Filho, un jurnalist brazilian care a făcut lobby pentru construcţia sa în anii 1940, dar a fost cunoscut sub numele de Maracana, după zona în care se află.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici