Ştafeta feminină a Chinei a câştigat medalia de aur la short-track, la JO

Echipa feminină a Chinei a devenit campioană olimpică la ştafetă, în cadrul concursului de short-track, de miercuri, de la Pacific Coliseum, de la Vancouver, urmată de Canada şi SUA, în timp ce Coreea de Sud, care credea că a câştigat, a fost descalificată.

16 afișări
Imaginea articolului Ştafeta feminină a Chinei a câştigat medalia de aur la short-track, la JO

Patinatoarea chineză Sun Linlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sud-coreencele, câştigătoare în 2006, la Torino, au trecut primele linia de sosire, însă arbitrii au consideat neregulamentară o depăşire a lui Kim Min-jung faţă de Wang Meng, cu trei tururi înainte de sosire.

Decizia a provocat mânia spectaculoasă a antrenorului sud-coreean, echipa sa fiind favorită după ce a câştigat aurul la ultimele patru ediţii ale JO.

Descalificată după îndelungi discuţii, sud-coreencele, în componenţa Ha-Ri Cho, Min-Jung Kim, Eun-Byul Lee, Seung-Hi Park, au lăsat aurul Chinei (Sun Linlin, Wang Meng, Zhang Hui, Zhou Yang). Locul doi a revenit Canadei (Jessica Gregg, Kalyna Roberge, Marianne St-Gelais, Tania Vicent) iar pe trei s-a clasat SUA (Allison Baver, Kimberly Derrick, Alyson Dudek, Lana Gehring, Katherine Reutter).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici