Stanca, Amariei şi Vintilă pot deveni jucătoare libere în 22 iunie

Handbalistele Carmen Amariei, Ionela Stanca şi Simona Vintilă, de la Rulmentul Braşov, pot deveni libere de contract în 22 iunie, dacă clubul nu le va achita sumele datorate prin contracte, s-a stabilit marţi, după judecarea memoriilor depuse de sportive, într-o şedinţă la FR Handbal.

30 afișări
Imaginea articolului Stanca, Amariei şi Vintilă pot deveni jucătoare libere în 22 iunie

Stanca, Amariei şi Vintilă pot deveni jucătoare libere în 22 iunie (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Memoriile s-au judecat, sportivele au dreptatea lor, pentru că în contracte sunt prevederi care nu s-au respectat. Nu pot spune la cât se cifrează sumele care le au de primit, ştiu doar că Ionela Stanca are în contract o clauză prin care trebuie să primească banii în devans la sezonul următor, iar Amariei şi Vintilă au de primit restanţe pe ultimele 6-8 luni. Dacă clubul nu va rezolva aceste aspecte, jucătoarele vor deveni libere de contract, pot să semneze cu alte echipe, conform regulamentelor în vigoare", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul general al FR Handbal, Mihai Marinescu.

Oficialul federal a mai spus că speră ca Rulmentul Braşov să rezolve situaţia, fiind păcat ca un club de valoare, care urmează să joace în preliminariile Ligii Campionilor, să se destrame astfel.

"Din păcate, în acest moment situaţia nu e deloc pozitivă. Probabil se vor mai depune memorii de la Braşov", a încheiat Mihai Marinescu.

Până în acest moment două jucătoare, Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu, au părăsit gruparea braşoveană, deoarece nu şi-au primit drepturile financiare. Cele două handbaliste au semnat contracte cu formaţia Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici