Starul englez Jamie Vardy, de la munca în fabrică la recordul în Premier League

  • Jamie Vardy a devenit cel mai bătrân golgheter din istoria Premier League la vârsta de 32 de ani
  • La 20 de ani, Vardy lucra încă într-o fabrică iar primul contract de profesionist l-a semnat la 24 de ani
  • La 27 de ani marca pentru prima dată în Premier League, iar în cei 6 ani care au urmat a trecut pragul de 100 de reuşite
440 afișări
Imaginea articolului Starul englez Jamie Vardy, de la munca în fabrică la recordul în Premier League

Starul englez Jamie Vardy, de la munca în fabrică la recordul în Premier League

 
Jamie Vardy are o poveste de Oscar. Un necunoscut în primii ani de carieră, acum este golgheterul Premier League, cel mai spectaculos campionat de fotbal din lume. Vardy a marcat 23 de goluri în actualul sezon, cel mai bătrân jucător care obţine acest trofeu.
 
Sezonul s-a încheiat însă cu o mare dezamagire pentru Vardy: Leicester a ratat calificarea în UEFA Champions League după înfrângerea din ultima etapă, 0-2 cu Man United.
 
Povestea lui Vardy are momente spectaculoase. După un debut timid în fotbal la Sheffield United ca junior, el abandonează din cauza lipsei încrederii de care se bucură din partea antrenorilor şi devine lucrător în fabricarea echipamentelor de fibră de carbon pentru echipamente medicale.
 
Din perioada petrecută în fabrică, Vardy s-a ales cu dureri şi probleme de spate. După trei sezoane ca amator în care primea 30 de lire sterline pe meci jucat şi în care a revenit în fabrică, Vardy prinde un contract bunicel la Halifax, într-o ligă superioară. Cum nici acolo nu s-a acomodat, Vardy a plecat la Fleetwood Town, altă grupare de ligă inferioară. Acolo l-a remarcat în 2012 Leicester după un sezon cu 31 de goluri.
 
Vardy a costat 1 milion de lire sterline dar Leicester nu a regretat, atacantul fiind decisiv în promovarea în Premier League şi ulterior în câştigarea titlului în cel mai bogat campionat european.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici