Statele Unite au fost eliminate din competiţia olimpică de hochei masculin de naţionala Slovaciei

Ambiţia Statelor Unite de a cuceri o medalie olimpică de aur la hochei masculin, cu cea mai tânără echipă din ultimele decenii, s-a încheiat miercuri, la lovituri de departajare, când echipa Slovaciei a reuşit să treacă de americani şi să se califice în semifinalele Jocurilor de la Beijing.

349 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au fost eliminate din competiţia olimpică de hochei masculin de naţionala Slovaciei

Statele Unite eliminate din competiţia olimpică de hochei masculin de naţionala Slovaciei

După ce fuseseră conduşi în prima repriză, încheiată la egalitate, 1-1, americanii, care au trecut în avantaj în repriza a doua şi au avut avantaj de un gol până în ultimul minut al timpului regulamentar. Un gol marcat în final de Marek Hrivik, pentru Slovacia, a dus meciul în prelungiri pe în Arena Naţională din Beijing.

Nimeni nu a marcat în cele 10 minute de luptă, soarta partidei fiind decisă la lovituri de departajare.

Toţi cei cinci jucători americani desemnaţi să execute loviturile au ratat, în timp ce la slovaci doar Peter Cehlarik a transformat, oferind echipei slovace o victorie cu 3-2 şi o calificare în semifinale.

Eliminarea americanilor a bulversat instantaneu desfăşurarea turneului, întrucât Statele Unite obţinuseră primul loc în urma unui parcurs perfect, în grupele preliminare.

Dar Slovacia, care a sosit la Beijing ca a 9-a favorită, a pus presiune pe echipa americană încă de la început. Americanii nu au reuşit, cel puţin la început, să limiteze ameninţarea lui Juraj Slafkovsky, un atacant de 17 ani al Slovaciei, care a captivat spectatorii şi specialiştii de la turneu cu abilităţile sale ofensive.

Statele Unite învinseseră Canada, China şi Germania în runda preliminară, pentru a obţine calificarea în sferturile de finală de miercuri. Slovacia pierduse în faţa Finlandei şi Suediei şi trebuia să învingă Germania marţi, pentru a ajunge în sferturi.

Americanii, lipsiţi de starurile din NFL, au ajuns ultima dată într-o semifinală olimpică în 2014, când au cedat în faţa echipei canadiene, care a câştigat în cele din urmă aurul. În acel an, Statele Unite au pierdut în faţa Finlandei în meciul pentru medalia de bronz.

Slovacia va întâlni în semifinale pe câştigătoarea meciului dintre Canada şi Suedia, penultimul act urmând a se juca vineri, la Beijing.

Al doilea sfert de finală jucat marţi s-a încheiat cu victoria reprezentantei Federaţiei Olimpice Ruse, care a învins cu 3-1 naţionala Danemarcei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici