Steaua a fost învinsă de Twente Enschede, scor 0-1, în prima manşă a 16-imilor Ligii Europa

Echipa Steaua Bucureşti a fost învinsă, joi, pe teren propriu, cu 1-0 (0-0), de formaţia olandeză Twente Enschede, în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa, disputată pe Arena Naţională.

5261 afișări
Imaginea articolului Steaua a fost învinsă de Twente Enschede, scor 0-1, în prima manşă a 16-imilor Ligii Europa

Steaua a fost învinsă de Twente Enschede, scor 0-1, în prima manşă a 16-imilor Ligii Europa (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Unicul gol al partidei a fost marcat de Ola John, în minutul 53, cu un lob de la 17 metri, după ce Prepeliţă a ratat o degajare.

Cartonaşe galbene: Dănănae '16, Martinovici '55, Bicfalvi '90+2

La meci au asistat aproximativ 47.000 de spectatori.

Înainte de începerea partidei, fanii stelişti i-au adus un omagiu fotbalistului echipei FC Utrecht, Mihai Neşu, rămas parţial paralizat în urma unui accident suferit în mai 2011. Galeria Stelei aflată la peluză în Arena Naţională a scris numele lui Neşu folosind cartoane galbene, iar chipul jucătorului a fost realizat din cartoane albe. De asemenea, înainte de începerea jocului, tot stadionul a scandat numele lui Neşu. Fanii stelişti au afişat şi un banner cu mesajul: "Luctor et Emergo" (Lupt şi mă ridic la suprafaţă). Crainicul stadionului a anunţat că Neşu a trimis un mesaj de mulţumire pentru coregrafie.

Returul va avea loc joia viitoare, de la ora 20.00, la Enschede.

  • Desfăşurarea LIVE TEXT a meciului:

Min. 90+3 - Arbitrul Clattenburg fluieră finalul meciului. Steaua va trebui să remonteze handicapul din tur la Enschede.

Min. 86 - De Jong şutează de la 20 de metri, dar Tătăruşanu nu are emoţii, balonul fiind departe de poarta sa.

Min. 84 - Mihai Costea şutează de la 18 metri, însă balonul se duce peste poartă.

Min. 80 - Geraldo Alves reia cu capul spre poartă după un corner, mingea se scurge însă pe lângă poarta lui Mihailov. Cea mai mare ocazie a reprizei secunde.

Min. 75 - Mihai Costea îl înlocuieşte pe Nikolici, la oaspeţi a ieşit "coşmarul" Ola John, care a marcat unicul gol de până acum.

Min. 70 - Ocazie a Stelei, Leandro Tatu şutează aproape de poarta lui Mihailov, de la 15 metri lateral dreapta.

Min. 58 - Steaua încearcă să găsească spaţii spre poarta lui Mihailov, dar se loveşte de opoziţia olandezilor, care au prins curaj după golul lui Ola John.

Min. 58 - Twente se apropie din nou de poarta lui Tătăruşanu, acesta respinge în corner un şut din interiorul careului roş-albastru.

Min. 53 - GOL Twente - Ola John înscrie, după un lob perfect de la 17 metri.

Min. 45 - A început repriza secundă! Steaua are lovitura de start.

Min. 45+1 - Arbitrul Clattenburg fluieră finalul primei reprize.

Min. 40 - Leandro Tatu pătrunde în careul advers, dar este deposedat înainte de a şuta spre poarta lui Mihailov.

Min. 36 - Tătăruşanu greşeşte la o centrare de pe partea stângă, dar Steaua scapă cu faţa curată, după un şut ratat al oaspeţilor.

Min. 34 - Mare ocazie a Stelei! Scăpat fără marcaj la marginea careului, Rusescu şutează puţin pe lângă poartă.

Min. 24 - Ocazie mare pentru Twente. De Jong a primit o minge în careul Stelei, dar de la 6 metri a ratat execuţia şi roş-albaştrii au scăpat cu faţa curată.

Min. 21 - Ocazie pentru Steaua! Leandro Tatu a primit o minge la marginea careului olandez, a pătruns spre poarta lui Mihailov, dar şutul său de la 11 metri nu i-a creat probleme portarului lui Twente.

Min. 16 - Arbitrul Mark Clattenburg îi arată cartonaşul galben lui Dănănae, pentru un fault asupra lui Ola John. Publicul de pe Arena Naţională îl huiduie îndelung pe central.

Min. 14 - Prima fază de poartă îi aparţine Stelei! Rusescu şutează de la aproximativ 25 de metri, puţin pe lângă poarta lui Mihailov.

Min. 8 - Cele două echipe se studiază reciproc, niciuna nu a reuşit să se apropie de poarta adversă până acum.

Min. 1 - A început partida! 50.000 de oameni încurajează formaţia roş-albastră. Suporterii stelişti au pregătit o coregrafie specială pentru Mihai Neşu

Echipele de start:

STEAUA Tătăruşanu - Dănănae, Geraldo, Chiricheş, Brandan - Rusescu, Prepeliţă, Bicfalvi, Tănase - Tatu, Nikolici. Antrenor: Ilie Stan

TWENTE Mihailov - Cornelisse, Wisgerhof, Rosales, Douglas - Brama, Fer, Jannsen - Chadli, De Jong, John. Antrenor: Steve McClaren

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici