Steaua a pierdut la Tribunalul Federal din Elveţia procesul cu FCM Bacău în cazul lui Eugen Baciu

FC Steaua a pierdut procesul pe care îl avea la Tribunalul Federal din Elveţia cu FCM Bacău în cazul jucătorului Eugen Baciu, astfel că gruparea bucureşteană va trebui să plătească 800.000 de euro clubului moldav, informează prosport.ro.

314 afișări
Imaginea articolului Steaua a pierdut la Tribunalul Federal din Elveţia procesul cu FCM Bacău în cazul lui Eugen Baciu

Eugen Baciu (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Suntem curioşi să vedem ce măsură va lua cât mai repede FRF, deaorece până acum aceştia ne spuneau că nu pot să pună în aplicare decizia TAS deoarece Steaua se adresase tribunalului elveţian. În cursul zilei de ieri am primit o hârtie de la aceştia în care scrie că a fost respins apelul Stelei. În aceste condiţii, Steaua nu mai are nicio scăpare şi trebuie să ne dea banii. Dacă nu, atunci va suporta consecinţele", a declarat, pentru ProSport, preşedintele FCM Bacău, Daniel Scânteie.

Eugen Baciu a fost transferat de Steaua în 2004 de la FCM Bacău şi a evoluat pentru gruparea bucureşteană până în 2011. În contractul de transfer, băcăuanii au trecut o clauză potrivit căreia în cazul în care Baciu devenea jucător liber de contract, Steaua ar fi trebuit să achite suma de 800.000 de euro.

Fostul patron al băcăuanilor, Dumitru Sechelariu, s-a adresat instanţelor FRF (care au dat dreptate Stelei), însă a decis să facă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. TAS a dat dreptate clubului FCM Bacău, iar Steaua a făcut apel la Tribunalul Federal, care a menţinut decizia instanţei precedente.

Pe lângă cei 800.000 de euro pe care îi are de plătit către FCM Bacău, FC Steaua a fost obligată să plătească şi cheltuielile de judecată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici