Steaua a remizat la Istanbul cu Galatasaray, scor 2-2

Echipa Steaua Bucureşti a terminat la egalitate, miercuri, în deplasare, scor 2-2 (2-1), partida disputată în compania formaţiei Galatasaray Istanbul, din prima manşă a turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

159 afișări
Imaginea articolului Steaua a remizat la Istanbul cu Galatasaray, scor 2-2

Steaua a remizat la Istanbul cu Galatasaray, scor 2-2 (Imagine: Mediafax Foto)

Golurile Stelei au fost marcate de Dayro Moreno '4 şi Nicoliţă '13, în timp ce pentru Galatasaray a înscris Nonda, în minutele 19 şi 47.

În minutul 4, Steaua a deschis scorul. Portarul Aykut a degajat în spatele lui Arthuro, mingea a sărit la Dayro Moreno, care a pătruns în forţă în careul gazdelor şi l-a executat din 7 metri pe portarul turc.

În aprilie 1989, când Steaua a întâlnit pe Galatasaray în deplasare, în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, scor 1-1, s-a petrecut o fază oarecum similară. Portarul turcilor, Simovici, a degajat în ceafa actualului selecţioner al României, Victor Piţurcă, mingea sărind în plasă, însă arbitrul a anulat, incorect, golul. Steaua a ajuns atunci în finala competiţiei, învingând cu scorul general de 5-1. Pentru Steaua a jucat atunci şi actualul antrenor Marius Lăcătuş.

Steaua a majorat diferenţa în minutul 13, când, după un aut bătut de Golanski de pe partea dreaptă şi deviat cu capul de Servet Cetin, Nicoliţă a reluat din prima, din plonjon, de la 11 metri, în poarta gazdelor. Nicoliţă nu mai înscrisese pentru Steaua din noiembrie 2007, de la meciul cu Universitatea Craiova, ultima sa "reuşită" fiind un autogol, în returul campionatului trecut, în primăvară, la Iaşi.

Galatasaray a redus din handicap în minutul 19 prin Nonda, care a reluat în plasă din mijlocul careului, după o centrare de pe stânga a lui Hakan Balta, profitând şi de o lipsă de marcaj a jucătorilor stelişti.

Tot Nonda a fost şi autorul golului egalizator, în minutul 47, reluând cu capul din 7 metri balonul centrat de pe stânga de Arda Turan.

La meci au asistat aproximativ 21.000 de spectatori, dintre care aproape 500 de români.

Steaua a jucat în echipamentul de rezervă, pentru meciurile din deplasare, galben electric complet.

Mijlocaşul columbian Juan Carlos Toja, achiziţionat de la FC Dallas, a debutat pentru "roş-albaştri" în meciul cu Galatasaray, din postura de titular. Toja a sosit în România acum o săptămână şi nu jucase până acum niciun minut într-un meci oficial.

Înainte de meci, Gigi Becali s-a arătat foarte bucuros de faptul că Ovidiu Petre poate juca, deoarece se temea să nu evolueze căpitanul Mirel Rădoi la mijloc, fiind mai mare nevoie de el în apărare. Ovidiu Petre a fost incert pentru acest meci din cauza unei suprasolicitări, în urma operaţiei suferite la genunchi în această vară. Petre nici nu a evoluat în ultimul meci de campionat al Stelei, de la Iaşi. El a acuzat probleme medicale şi în finalul primei reprize a meciului de la Istanbul, fiind schimbat în minutul 60.

Golanski a părăsit terenul în minutul 73 şchiopătând uşor.

În minutele de prelungire, Ghionea a primit un cot în figură de la Nonda şi a rămas întins pe gazon. Fundaşul stelist a fost scos pe targă în afara terenului, dar a reintrat imediat pe gazon.

Lăcătuş nu a contat în acest meci pe Janos Szekely, Mihăiţă Pleşan, ambii accidentaţi, Cosmin Vâtcă, Ifeanyi Emeghara, Valentin Badea, netrecuţi pe lista UEFA pentru această dublă manşă, în timp ce Eugen Baciu, Ionuţ Rada şi Pantelis Kapetanos, care au făcut deplasarea la Istanbul, au rămas în afara lotului.

Prezent la meci alături de familie, fostul jucător şi antrenor al celor două echipe, Gheorghe Hagi, a fost ovaţionat de suporterii turci din tribune.

La partidă a asistat şi selecţionerul Turciei, Fatih Terim.

Partida retur este programată la 27 august, pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici