Steaua a remizat, scor 3-3, cu Napoli, în grupa K a Ligii Europa

Formaţia Steaua Bucureşti a încheiat la egalitate, scor 3-3 (3-1), meciul susţinut, joi, pe teren propriu, în compania echipei italiene Napoli, în etapa a doua a grupei K a Ligii Europa.

310 afișări
Imaginea articolului Steaua a remizat, scor 3-3, cu Napoli, în grupa K a Ligii Europa

Steaua a remizat, scor 3-3, cu Napoli, în grupa K a Ligii Europa (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Golurile Stelei au fost marcate de Cribari '2 (autogol), Tănase '12 şi Kapetanos '16. Pentru Napoli au înscris Vitale '44, Hamsik '73 şi Cavani '90+8.

1-0: Steaua a intrat în avantaj pe tabela de marcaj încă din minutul 2, când la o centrare a lui Apostol, mingea a fost deviată în propria poartă de Cribari.

2-0: Cristian Tănase a majorat diferenţa cu un şut de la aproximativ 35 de metri lateral stânga.

3-0: Kapetanos a înscris al treilea gol al Stelei, reluând în plasă din aproximativ 6 metir, după o centrare de pe dreapta.

3-1: Cribari a executat o lovitură liberă, la care mingea a lovit bara porţii lui Tătăruşanu şi a ricoşat spre Vitale, care a înscris în poarta goală.

3-2: Hamsik a micşorat diferenţa de pe tabela de marcaj, cu un şut în vinclul porţii lui Tătăruşanu, din aproximativ 20 de metri.

3-3: Cavani a stabilit scorul final al partidei, în al optulea minut de prelungiri.

Steaua a rămas în inferioritate numerică, în minutul 31, când a fost eliminat Kapetanos pentru o intervenţie la Santacroce. După această fază, Santacroce a fost fluierat de întreg stadionul la fiecare atingere a balonului, el fiind şi înlocuit la pauză.

În minutul 54, Steaua a avut o dublă ocazie la poarta italienilor, mingea lovind transversala de două ori, la şuturile lui Nicoliţă şi Tănase.

Steaua: 12. Tătăruşanu - 29. Bonfim, 6. Gardoş, 23. G. Alves, 14. Latovlevici - 21. R. Gomes, 32. Apostol (20. Angelov '79) - 16. Nicoliţă, 28. Stancu (24. Surdu '90+4), 10. Tănase (8. Răduţ '75) - 9. Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş

Napoli: 26. De Sanctis - 13. Santacroce (22. Lavezzi '46), 25. Cribari, 2. Grava - 11. Maggio, 21. Yebda (12. Dumitru '86), 23. Gargano, 3. Vitale - 18. Zuniga (17. Hamsik '56), 7. Cavani, 77. Sosa. Antrenor: Walter Mazzarri.

Cartonaşe galbene: Tătăruşanu '63 / Lavezzi '55, Gargano '90+1

Cartonaş roşu: Kapetanos '31.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Polonia, formată din Marcin Boski (central) - Rafal Rostowski, Pawel Sokolnicki (asistenţi) - Marcin Szulc, Dawid Piasecki (arbitri suplimentari)- Daniel Stefanski (rezervă).

La partidă au asistat 10.203 spectatori, între care şi aproximativ 1.000 de fani italieni, care au afişat un banner cu mesajul: "Maroni bastardo".

Tehnicianul Marius Lăcătuş a fost ovaţionat de public înaintea începerii meciului, numele lui fiind strigat şi pe parcursul partidei de către suporteri.

Cu câteva minute înainte de începerea meciului, fanii stelişti de la Peluza Sud au fost implicaţi într-o serie de incidente cu suporterii formaţiei Napoli. Fanii de la Peluza Sud au sărit gardul despărţitor, încercând să arunce cu scaune spre suporterii italieni, care la rândul lor au aprins mai multe torţe în încercarea de a le arunca înspre stelişti. Stewarzii de la stadion au fost depăşiţi de evenimente, iar la începutul meciului au intervenit jandarmii. Forţele de ordine au fost sporite după incident, jandarmii organizând un cordon în partea în care se aflau suporterii italieni. Pe parcursul meciului atât suporterii români au adresat injurii echipei Napoli şi fanilor italieni cât şi susţinătorii formaţiei oaspete românilor.

După golul de 3-3 şi încheierea partidei, banca tehnică stelistă a avut o reacţie nervoasă, jucătorii reproşându-i arbitrului timpul de prelungire a meciului. Arbitrii au intrat cu greutate în tunelul de acces spre vestiare, fiind aruncate diverse obiecte spre ei, chiar şi scaune de la tribuna a doua. Jucătorii echipei Napoli au intrat în vestiare în fugă.

Marius Lăcătuş le-a cerut suporterilor să se calmeze, acelaşi apel fiind făcut şi de crainicul stadionului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici