Steaua ar putea scăpa de una dintre vedetele lui Twente, Luuk de Jong. Arsenal şi Liverpool îl doresc pe atacantul olandez

Cluburile engleze Arsenal Londra şi Liverpool, dar şi alte grupări îl monitorizează cu atenţie pe atacantul Luuk de Jong, 21 de ani, internaţionalul olandez al echipei Twente Enschede, adversara echipei Steaua Bucureşti în 16-imile de finală ale Ligii Europa.

82 afișări
Imaginea articolului Steaua ar putea scăpa de una dintre vedetele lui Twente, Luuk de Jong. Arsenal şi Liverpool îl doresc pe atacantul olandez

Steaua ar putea scăpa de una dintre vedetele lui Twente, Luuk de Jong. Arsenal şi Liverpool îl doresc pe atacantul olandez (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Potrivit presei olandeze, Luuk de Jong, autor a nouă goluri în primele 16 etape ale campionatului Olandei şi trei în şase partide din grupele Ligii Europa, este jucătorul din lotul formaţiei Twente cel mai urmărit de scouteri. Dintre grupările care îl doresc, Arsenal pare a fi în pole-position, fiind gata să plătească circa 10 milioane de euro pentru a-l achiziţiona pe tânărul jucător.

De Jong a fost transferat de Twente în vara anului 2009 de la De Graafschap pentru suma de 850.000 de euro şi în cei doi ani şi jumătate petrecuţi la Enschede a reuşit să marcheze 23 de goluri în 60 de apariţii în Eredivisie, fiind totodată unul dintre cei mai buni pasatori ai formaţiei.

Probabil că şi fundaşii naţionalei României vor avea posbilitatea să îl întâlnească pe talentatul atacant în meciurile pe care echipa antrenată de Victor Piţurcă le va disputa împotriva Olandei în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. Până în prezent, De Jong a "strâns" şase prezenţe în prima reprezentativă, marcând un gol.

De Jong, 1,88 metri înălţime, este caracterizat de specialişti ca un atacant rapid, tehnic, cu şut şi detentă foarte bune.

Formaţia Steaua Bucureşti va întâlni echipa olandeză Twente Enschede, în 16-imile Ligii Europa, conform tragerii la sorţi de vineri, de la sediul UEFA de la Nyon. Meciul tur va avea loc la 16 februarie, la Bucureşti, iar returul este programat în 23 februarie, în Olanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici