Steaua are cei mai mulţi fani, iar Hagi este fotbalistul cu cei mai mulţi admiratori

Steaua este echipa preferată a 39 la sută dintre români, Dinamo este favorita a 14 la sută, în timp ce campioana Oţelul Galaţi este susţinută de unu la sută dintre compatrioţi, conform unui studiu efectuat de IRES, intitulat "Românii şi fotbalul", remis agenţiei MEDIAFAX.

204 afișări
Imaginea articolului Steaua are cei mai mulţi fani, iar Hagi este fotbalistul cu cei mai mulţi admiratori

Steaua are cei mai mulţi fani, iar Hagi este fotbalistul cu cei mai mulţi admiratori (Imagine: Cristi Preda/Mediafax Foto)

Şapte la sută dintre români sunt susţinători ai echipei Rapid, 4 la sută ai Universităţii Craiova, 3 la sută ai echipei Poli Timişoara, în timp ce campioana en-titre, Oţelul Galaţi este favorita a doar unu la sută dintre români.

45 la sută dintre respondenţi au un fotbalist român preferat; dintre aceştia, 22 la sută îl nominalizează pe Gică Hagi, 21 la sută pe Adrian Mutu, în timp ce Cristian Chivu este preferatul a 10 la sută.

Sunt menţionaţi şi Gabriel Torje (7 la sută), Bănel Nicoliţă (6 la sută), Ionel Dănciulescu (4 la sută), Ciprian Tătăruşanu (3 la sută), Gică Popescu (2 la sută) şi Mirel Rădoi (2 la sută), restul fotbaliştilor amintiţi întrunind în jurul a câte 1 la sută dintre menţiuni.

Suporterii Dinamo şi Steaua sunt văzuţi drept violenţi de cei mai mulţi români - 22 la sută, respectiv 21 la sută. Aceştia sunt urmaţi de de suporterii Petrolul Ploieşti (8 la sută) şi de suporterii Rapid (6 la sută).

Studiul a fost realizat telefonic, în 1-2 noiembrie, pe un eşantion de 1.546 indivizi, reprezentativ la nivel naţional, cu o eroare maximă tolerată de ±2,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici