Steaua Bucureşti - Astra Ploieşti, scor 2-1, în Liga I

Echipa Steaua Bucureşti a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-1), formaţia Astra Ploieşti, într-un meci din etapa a XXI-a a Ligii I, care a reprezentat revenirea "roş-albaştrilor" în Ghencea după aproximativ zece luni.

607 afișări
Imaginea articolului Steaua Bucureşti - Astra Ploieşti, scor 2-1, în Liga I

Steaua Bucureşti - Astra Ploieşti, scor 2-1, în Liga I (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Golurile învingătorilor au fost marcate de Rusescu '21 şi Pârvulescu '34, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Laionel, în minutul 12.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Dănănae, Chiricheş, Geraldo, Pârvulescu - Chipciu, Bicfalvi, Bourceanu, Tănase (Răduţ '90+2) - Tatu (Fl. Costea '64), Rusescu (Machado '71). Antrenor: Ilie Stan.

Astra Ploieşti: Lung - Bărboianu, Mihalache, Găman, Ricardo, Ţigănaşu (B. Rusu '53) - Rui Miguel, Takayuki Seto, Spadacio, Laionel (Junior Morais '77) - Tigoianu (Pătraşcu '68). Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Dănănae '49 / Ţigănaşu '16.

Arbitri: Paul Unimătan (central) - Eduard Dumitrescu, Aurel Oniţa (asistenţi) - Cristina Dorcioman (rezervă).

Observatori: Sorin Satmari, Aron Huzu.

La partida din Ghencea au asistat 21.745 de spectatori, dintre care aproximativ 100 de fani ploieşteni.

Galeria stelistă a afişat următoarele bannere: "Un an de exil, ce dor îmi era de Ghencea...de casa mea", "Fotbalul s-a întors în Templu" şi "Ghencea e casa noastră".

Tehnicianul Ilie Stan, care s-a aflat la primul meci ca antrenor al Stelei în Ghencea, a fost aplaudat de tot stadionul şi i s-a scandat numele.

Ultimul meci jucat de Steaua pe arena din Bulevardul Ghencea a avut loc la 16 mai 2011 în etapa a XXXIII-a a Ligii I a sezonului precedent, când a învins pe FCM Târgu Mureş, cu scorul de 1-0.

De atunci, Steaua a jucat meciurile de pe terenul propriu la Ploieşti (stadionul Astra), Buzău, Constanţa, Cluj-Napoca (stadionul Dr. Constantin Rădulescu) şi pe Arena Naţională.

Echipa patronată de Gigi Becali a renunţat să mai evolueze pe stadionul din Bulevardul Ghencea de la începutul acestui sezon. Finanţatorul stelist s-a plâns de chiria foarte ridicată pe care trebuia să o plătească pentru ca echipa să evolueze pe stadionul Steaua şi a renunţat să mai folosească terenurile din complexul sportiv din Bulevardul Ghencea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici