Steaua împlineşte astăzi 73 de ani

  • Steaua a câştigat Cupa Campionilor Europeni împotriva Baracelonei în 1986 la penalty-uri.
  • Între 1986 şi 1989, Steaua a fost neînvinsă pentru 104 meciuri - un record european.
  • Aflată în căutarea gloriei de odinioară, Steaua a promovat în Liga 2, după ce a câştigat barajul cu CS Afumaţi.
375 afișări
Imaginea articolului Steaua împlineşte astăzi 73 de ani

Steaua împlineşte astăzi 73 de ani

Steliştii au motiv de sărbătoare astăzi. Pe 7 iunie 1947 se înfiinţa cea mai titrată echipă din România, Steaua Bucureşti.

În 1986, roş-albaştrii reuşeau cea mai mare performanţă pe care o atingea vreodată o echipă de fotbal din România. Câştiga Cupa Campionilor Europeni. 

De atunci, Steaua a mai reşit să ajungă într-o finală de Cupa Campionilor, în 1989, dar a pierdut cu AC Milan. În 2006, trăiam şi „Sfertul UEFAntastic” dintre Steaua şi Rapid, câştigat tot de sărbătoriţii de azi.

Astăzi, însă, echipa e departe de gloria de altădată, dar promite să revină alături de fanii săi. Au promovat în Liga a II-a, iar suporterii au făcut o atmosferă demnă de cupele europene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici