Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor (Galerie Foto)

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în grupele Ligii Campionilor pentru a treia oară consecutiv, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia turcă Galatasaray Istanbul, în manşa secundă a turului trei preliminar, printr-un gol înscris de Bănel Nicoliţă.

128 afișări
Imaginea articolului Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor (Galerie Foto)

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor (Imagine: Mediafax Foto)

În tur, scorul a fost egal, 2-2.

În minutul 5, Galatasaray a trecut pe lângă deschiderea scorului, când Harry Kewell a trimis mingea în transversală cu un voleu de la şase metri, după ce a fost scăpat din marcaj de Neşu.

Echilibrul la capitolul bare a fost restabilit în minutul 53 de stelistul Arthuro, care a trimis balonul cu capul în transversală din interiorul careului.

Vezi aici galerie foto de la meci

Steaua a deschis scorul în minutul 57, prin Bănel Nicoliţă, care a înscris cu un şut în diagonală din interiorul careului, după ce a fost lăsat singur cu Aykut de Toja. În momentul pasei fotbalistului columbian, Nicoliţă se afla în poziţie de ofsaid, însă arbitrul a validat golul.

Steaua: 1. Zapata - 18. P. Marin, 3. Goian, 6. Rădoi, 15. Neşu - 20. Lovin, 8. Ov. Petre (30. Tiago '81) - 16. Nicoliţă, 10. Dayro Moreno, 14. Toja (24. Ghionea '67) - 11. Arthuro (28. B Stancu 78). Antrenor: Marius Lăcătuş.

Galatasaray: 1. Aykut - 6. Linderoth (7. Yilmaz '79), 5. Meira, 76. Servet, 22. Hakan Balta - 14. M. Topal - 66. Arda, 18. Ayhan (99. Umit Karan '59), 10. Lincoln (11. Hasan Şaş '71), 19. Kewell - 20. Nonda. Antrenor: Michael Skibbe.

Cartonaşe galbene: Ov. Petre '22, Nicoliţă '41, Neşu '70, Goian '80 / Arda Turan '16, Hasan Şaş '76, Umit Karan '84

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Italia, condusă la centru de Matteo Simone Trefoloni, ajutat de asistenţii Cristiano Copelli şi Simone Pirondini. Arbitru de rezervă a fost Luca Banti.

Delegatul UEFA pentru partida Steaua - Galatasaray a fost austriacul Wolfgang Thierrichter, iar observator pentru arbitri a fost numit elveţianul Markus Nobs.

Jucătorii echipei Galatasaray au fost întâmpinaţi de un cor de fluierături şi huiduieli în momentul în care au ieşit pe teren pentru încălzire. Hasan Şaş a fost singurul fotbalist de la Galatasary chemat de suporteri la salut.

Înainte de startul meciului, finanţatorul Gigi Becali şi-a făcut semnul crucii pe frunte, după ce în prealabil şi-a înmuiat degetele în mir adus de la Muntele Athos. Înainte de meci, Becali a fost la vestiare şi i-a miruit şi pe jucători, dar, conform propriilor spuse, şi pe antrenorul Marius Lăcătuş.

La partidă au asistat 25.000 de spectatori, între care 1.500 de suporteri turci.

În minutul 20 forţele de ordine au intervenit în galeria echipei Galatasaray pentru a aplana un conflict între fanii turci.

Suporterii stelişti de la Peluza a II-a au afişat un banner cu mesajul "Justice for ŢSKA Sofia", formaţie cu a cărei galerie sunt înfrăţiţi fanii roş-albaştrilor şi care a fost exclusă din Liga Campionilor şi retrogradată în eşalonul secund din cauza problemelor legate de licenţiere.

Fanii stelişti au afişat un banner cu mesajul "Neşu un exemplu de urmat pentru atitudinea şi devotamentul arătat", dedicat fundaşului Mihai Neşu, care miercuri a jucat ultimul meci în tricoul Stelei, el urmând să evolueze din acest an la FC Utrecht.

Cu aproximativ o oră înainte de meci un suporter de la tribuna zero a suferit o criză renală şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Calificarea echipei Steaua Bucureşti în grupele Ligii Campionilor a fost sărbătorită cu focuri de artificii pe stadionul din Bulevardul Ghencea, la finalul partidei.

Pe tabela electronică a arenei a fost scris: "Suntem în grupele Ligii Campionilor", "Născuţi pentru a fi învingători" şi "Felicitări Steaua".

La finalul meciului jucătorii stelişti s-au dus să salute galeria, iar suporterii au scandat numele tehnicianului Marius Lăcătuş.

La scurt timp după terminarea meciului, sute de fani, având asupra lor steaguri şi goarne, s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a sărbători calificarea echipei Steaua. Îmbrăcaţi în tricouri în culorile favoriţilor sau la bustul gol, fanii Stelei au scandat numele echipei, pe al antrenorului Marius Lăcătuş şi pe cele ale jucătorilor, pe un fond sonor asigurat de claxoane şi goarne.

Odată cu trecerea timpului în faţa Teatrului Naţional Bucureşti, loc devenit unul obişnuit pentru fanii "roş-albaştrilor" în astfel de momente, s-au adunat câteva sute de fani care au stropit din belşug calificarea cu bere şi şampanie şi au scandat împotriva rivalelor Dinamo şi Rapid.

Steaua s-a calificat în grupele Ligii Campionilor pentru a treia oară consecutiv, după ce în 2006 a ajuns în această fază a competiţiei în dauna echipei belgiene Standard Liege, iar în 2007 a trecut de bieloruşii de la BATE Borisov. Steaua a mai ajuns de trei ori consecutiv în grupele Ligii Campionilor în perioada 1994-1996.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici