Ştefan Radu revine la echipa naţională de seniori

Fundaşul formaţiei Lazio Roma, Şefan Radu, revine în lotul echipei naţionale de seniori după partida disputată, miercuri, cu selecţionata de tineret în Ţara Galilor, el fiind convocat de Victor Piţurcă alături de alţi 13 stranieri pentru partidele cu Lituania şi Insulele Feroe.

35 afișări
Imaginea articolului Ştefan Radu revine la echipa naţională de seniori

Ştefan Radu revine la echipa naţională de seniori (Imagine: Mediafax Foto)

Selecţionerul a anunţat, vineri, pe site-ul oficial al FRF, numele celor 14 jucători români legitimaţi la cluburi de peste hotare, convocaţi pentru primele două meciuri din cadrul campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2010: Cosmin Contra (Getafe), George Ogăraru (Ajax Amsterdam), Cristian Săpunaru (FC Porto), Ştefan Radu (Lazio Roma), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Nicolae Dică (Catania), Paul Codrea (Siena), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Florentin Petre (Terek Groznâi), Daniel Niculae (Auxerre), Adrian Mutu (Fiorentina) şi Ciprian Marica (VfB Stuttgart).

Întrucât până la ora trimiterii faxurilor (13.30), la Federaţia Română de Fotbal nu sosise Certificatul Internaţional de Transfer al jucătorului Gabriel Tamaş, de la AJ Auxerre la FC Dinamo (cluburi care au parafat acordul de împrumut al fotbalistului la gruparea bucureşteană), şi pentru a respecta prevederile regulamentare FIFA, FRF a trimis, pentru Tamaş, un fax de convocare pe adresa clubului francez.

Există posibilitatea ca, în funcţie de starea de sănătate, de forma sportivă şi de statutul la echipa de club, selecţionerul să renunţe, până la ora reunirii, la unul sau la altul dintre jucătorii menţionaţi. Lotul definitiv pentru cele două meciuri va fi anunţat la 31 august, după încheierea meciurilor din cadrul etapei a VI-a a Ligii I.

Jucătorii convocaţi se vor reuni la Centrul de Fotbal Mogoşoaia la 1 septembrie, la ora 12.00.

Echipa naţională a României întâlneşte Lituania pe teren propriu la 6 septembrie, de la ora 21.00 (stadion Dr.Constantin Rădulescu - Cluj-Napoca) şi în deplasare Insulele Feroe la 10 septembrie, de la ora 19.30 (stadion Torsvollur - Torshavn).

În 6 şi 9 septembrie, naţionala de tineret va disputa ultimele meciuri din grupa preliminară a Campionatului European din 2009, cu Bosnia-Herţegovina, în deplasare, respectiv cu Ţara Galilor, la Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici