Ştefan Stana, membru în Comitetul Executiv FRF: "Nu am nicio emoţie la audieri"

Ştefan Stana, reprezentantul cluburilor de Liga a 2-a în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, a declarat, miercuri, la ProSport Live, că trebuie să se prezinte, joi, la audierile DIICOT şi că nu are nicio emoţie în legătură cu acest lucru.

454 afișări
Imaginea articolului Ştefan Stana, membru în Comitetul Executiv FRF: "Nu am nicio emoţie la audieri"

Ştefan Stana, membru în Comitetul Executiv FRF: "Nu am nicio emoţie la audieri" (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Trebuie să merg la audieri. Mâine dimineaţă (n.r.- joi), trebuie să mă prezint. Nu am nicio emoţie. Pentru mine nu este niciun fel de problemă. Ştiu că s-a făcut totul din banii veniţi de la UEFA şi cu acordul Federaţiei. S-a creat o Comisie pentru aceste lucrări din care a făcut parte preşedintele, un inginer, trezorierul. În Comitetul Executiv, s-a supus votului construirea bazei de la Buftea. Era normal să fim de acord cu construirea bazei pentru că era util pentru jucători. Cu cât mai multe astfel de baze, cu atât mai bine. Nu-mi mai aduc aminte exact la cât a fost evaluată lucrarea, dar ştiu că am fost informaţi. Dacă au greşit, să plătească, dacă nu, să fie sănătoşi", a spus Ştefan Stana.

Marţi, au fost audiaţi, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Patriţiu Abrudan, fostul vicepreşedinte al Comisiei Centrale de Arbitri, Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj, şi Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani. Miercuri, a venit Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, la audieri.

Vor fi citaţi la audieri, deocamdată, în calitate de martori, toţi membrii Comitetului Executiv din perioada 2010-2012.

Ancheta declanşată de procurori confirmă dezvăluirile ProSport, conform cărora Federaţia Română de Fotbal (FRF) ar fi umflat preţul total al investiţiei, de 3,5 milioane de euro de la Buftea. Baza a fost ridicată de federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, cu bani din diverse proiecte de la FIFA şi UEFA. Spre exemplu, UEFA a alocat 2,5 milioane de euro din costul total, prin proiectul Hattrick. La inaugurarea bazei a participat şi preşedintele FIFA, Sepp Blatter. Sumele de construcţie şi de proiectare sunt considerate nejustificate de către procurorii DIICOT.

Doar hotelul din interiorul bazei a costat 2,4 milioane de euro, dintre care costurile de proiectare s-au ridicat la suma de 600.000 de euro. Procurorii consideră că o firmă de proiectare din Occident poate realiza un proiect similar cu o sumă de 20 ori mai mică. De asemenea, anchetatorii susţin că terenurile artificiale din interiorul bazei au avut un cost nejustificat. Unul dintre terenuri a costat 500.000 de euro plus TVA, în condiţiile în care preţul pieţei nu depăşeşte 250.000 de euro.

Preţul de construcţie la gazonul sintetic a fost de 64,5 euro pe metru pătrat în condiţiile în care cel mai scump gazon era de 25 de euro pe metru pătrat. Construcţia bazei a fost încredinţată firmei SC Baran România SRL, o societate din Israel, reprezentată legal de Sharon Zaid Hanan. Oferta firmei a sosit cu doar patru zile înainte de semnarea contractului. Oficialii FRF au susţinut ulterior că, după inaugurare, baza a fost administrată în mod oficial de Mircea Sandu. Fostul preşedinte al FRF nu a fost deocamdată citat de procurori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici