Stejarii au inaugurat noul Stadion „Arcul de Triumf” cu un joc curajos în compania Argentinei

  • Rugby-ul românesc s-a întors sâmbătă seara pe Stadionul Arcul de Triumf
  • Oaspeţi pentru meciul inaugural a fost Argentina
  • România a fost învinsă greu cu 17-24
510 afișări
Imaginea articolului Stejarii au inaugurat noul Stadion „Arcul de Triumf” cu un joc curajos în compania Argentinei

Sursa foto: Mediafaxfoto

Rugby-ul românesc s-a întors sâmbătă seara pe Stadionul Arcul de Triumf, inaugurând noua casă a rugbyului românesc cu partida dintre România şi Argentina, primul meci test World Rugby din acest an al stejarilor, din cadrul. România a fost învinsă greu cu 17-24.  

Stejarii s-au întors pe stadionul Arcul de Triumf după 3 ani şi 7 luni, jucând de la egal la egal cu naţionala ocupantă a locului 10 în clasamentul mondial. Antrenorul reprezentativei naţionale a României a trimis în teren o garnitură alcătuită din mai mulţi jucători tineri.

Partida s-a putut juca pe Arcul de Triumf deoarece naţionala de fotbal a Ucrainei a renunţat în ultimul moment să se mai antreneze pentru sfertul de finală cu Anglia la Bucureşti, făcând posibilă desfăşurarea amicalului cu Argentina.

Prima reuşită a meciului i-a aparţinut lui Melinte, care a transformat în minutul 4 o primă lovitură de pedeapsă (3-0). Acelaşi Melinte a ratat următoarea penalitate, în minutul 12.

Pumele argentiniene au culcat în terenul de ţintă al României în minutul 15, nereuşind să confirme eseul (3-5).

Melinte a adus stejarii în avantaj, trecând printre buturi o nouă lovitură de pedeapsă (6-5, min. 26).

Argentina a reuşit din nou să marcheze un eseu, prin Cordero, Sanchez ratând transformarea (6-10, min. 29).

Acelaşi Melinte a mai reuşit să puncteze din lovitură de pedeapsă, aducând România la un singur punct distanţă (9-10, min. 33).

Înainte de fluierul final al reprizei, argentinienii au mai punctat cu un eseu, de data aceasta transformat, şi s-a intrat la vestiare cu scorul de 9-17.

La câteva minute după reluare, Căpăţână a culcat pentru prima dată pentru România, în terenul de ţintă al pumelor, eseul nefiind însă transformat de Melinte (14-17, min. 47).

Spre surprinderea întregii asistenţe, de aproximativ 4.400 de suporteri, România a egalat Argentina, în minutul 61, prin acelaşi Melinte, ţinând la respect Argentina până spre final.

Oaspeţii au profitat de un şir de erori din defensiva stejarilor şi au dus scorul la 17-24, cu un eseu transformat.

România a fost la distanţă de câţiva centimetri de egalare, după un mol rulant dus până la limita terenului de ţintă argentinian, în ultimele două minute de joc.

Din păcate, rugbyştii români nu au izbutit să mai puncteze, dar au încheiat cu capul sus prima partidă de pe noua casă a rugby-ului românesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici