Stejarii înving cu punct bonus ofensiv Belgia în Rugby Europe Championship

  • Naţionala masculină de rugby a României a învins sâmbătă, în cel de-al doilea meci al Campionatului European, reprezentativa Belgiei.
  • Partida a avut loc pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, stejarii impunându-se cu 33-18 (14-6).
  • După două etape, România se află pe primul loc în Grupa B.
375 afișări
Imaginea articolului Stejarii înving cu punct bonus ofensiv Belgia în Rugby Europe Championship

Belgienii, care au furnizat surpriza primei etape, învingând Portugalia, au început bine, au pus presiune pe defensiva tricoloră şi au obţinut două lovituri de pedeapsă transformate de Gott, în minutele 5 şi 10.

România a replicat cu două eseuri ale lui Savin şi Conache, ambele transformate de Melinte, cu care au stabilit scorul pauzei (14-6).

La 5 minute după reluarea jocului, stejarii au culcat din nou, de data aceasta prin Manumua, care a dus scorul la 19-6.

A urmat câte un eseu de penalitate, de fiecare parte, astfel că scorul a devenit 26-11. Belgienii au profitat de schimbările forţate făcute de selecţionerul României, David Gérard, şi au reuşit primul eseu din acţiune, în minutul 73, prin Soenen, scorul devenind 26-18.

Stejarii au reuşit în minutele suplimentare de joc să marcheze al patrulea eseu, pentru punctul bonus ofensiv, prin Roşu.

Faţă de meciul cu Polonia, staful tehnic a făcut patru modificări în Primul XV, una în pachetul de înaintare, cu Dragoş Ser în linia a treia, şi cu Alin Conache, Fonovai Tangimana şi Ionel Melinte, începând meciul pe linia de treisferturi. Schimbări ce s-au dovedit eficiente, Conache şi Melinte punându-şi numele pe tabela de marcaj.

Stejarii nu au putut conta pentru acest meci nici pe Jason Tomane, accidentat în partida cu Polonia şi nici pe Gabriel Pop, accidentat la Antrenamentul Căpitanului. Ei se alătură lungului şir de jucători indisponibili, aflaţi în recuperare: Andrei Mahu, Cristi Chirica, Marius Simionescu, Marius Iftimiciuc, Gheorghe Gajion, Hinckley Vaovasa, Dorin Tică, Taliauli Sikuea, Mihai Mureşan. De asemenea, Iulian Hartig a revenit la echipa de club.

În Rugby Europe Championship, România se află în Grupa B şi a debutat cu o victorie în această ediţie de campionat. Stejarii au învins Polonia cu 20-8. După al doilea meci, jucat pe Stadionul Arcul de Triumf, urmează partida cu Portugalia, pe 17 februarie.

România e pe primul loc în grupa B, cu 9 puncte, urmată de Belgia cu 4. Meciul Portugalia - Polonia se joacă tot sâmbătăt, de la ora 21.00.

După partidele din grupă vor urma semifinalele, programate în weekendul 2-3 martie şi finalele ce vor avea loc pe 17 martie, la Paris. În Grupa A se află Georgia, Spania, Germania şi Ţările de Jos.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici