Stelea despre înfrângerea naţionalei de tineret cu 0-8: Trebuie să acceptăm realitatea

Fostul selecţioner al echipei naţionale Under 21 a României Bogdan Stelea nu a părut foarte surprins de înfrângerea, scor 0-8, suferită de tricolorii "mici" în faţa Germaniei, el precizând că acesta este nivelul la care se află în acest moment fotbalul juvenil românesc.

125 afișări
Imaginea articolului Stelea despre înfrângerea naţionalei de tineret cu 0-8: Trebuie să acceptăm realitatea

Bogan Stelea (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Noi trăim într-o bulă de săpun şi credem că fotbalul nostru trebuie să facă lucruri extraordinare. Nu ştiu pe ce ne bazăm? Ar trebui să fim realişti. În momentul de faţă ar trebui să acceptăm realitatea dacă ne dorim să ajungem din nou la nivelul la care am fost. Trebuie să ştim unde suntem şi ce trebuie să facem pentru a ajunge din nou acolo. Să rezolvi probleme la o echipă naţinală trebuie să ai o bază la nivelul întregului fotbal. Ca să avem o anumită atitudine trebuie ca aceşti copii să crească altfel. Vor apărea rezultate care să ne entuziasmeze, dar e posibil ca atunci când întâlnim o astfel de forţă să se producă şi astfel de rezultate", a declarat Stelea, la Sport.ro.

Referitor la situaţia de la echipa naţională de seniori, Stelea a spus că ar fi fost normal ca selecţionata să înceapă preliminariile cu un antrenor care să stea până la finalul acestora: "E agitaţie şi nu e normal. Echipa naţională ar fi trebuit să înceapă preliminariile cu un selecţioner care să se ştie sigur că le termină. Dar asta nu ţine doar de selecţioner, ci şi de conducerea federaţiei. Nu este o situaţie convenabilă. Eu mi-aş dori să nu plece Victor Piţurcă, dar e problema dânsului, fiecare îşi aranjează lucrurile aşa cum îşi doreşte".

Reprezentativa de tineret a României a fost învinsă, marţi, la Magdeburg, cu scorul de 8-0 (4-0), de echipa similară a Germaniei, în ultimul său meci din preliminariile Campionatului European din 2015.

Naţionala under 21 a României a încheiat grupa 6 pe locul 2, cu 12 puncte. Pe primul loc a terminat Germania, cu 20 de puncte.

Conducerea clubului saudit Al Ittihad încearcă de câteva zile să obţină serviciile selecţionerului României, Victor Piţurcă.

Piţurcă are contract cu Federaţia Română de Fotbal până la 30 noiembrie 2016 şi, conform înţelegerii cu FRF, valoarea despăgubirii pe care ar trebui să o achite forului în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă se ridică la 1,4 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici