Stelea este nemulţumit de atitudinea jucătorilor: Trebuie să vină cu o implicare maximă la lot

Bogdan Stelea, înlocuitorul lui Emil Săndoi la conducerea tehnică a echipei naţionale de tineret, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că este nemulţumit de atitudinea jucătorilor care vin la lot şi susţine că aceştia trebuie să aibă o implicare maximă la reprezentativa U21.

85 afișări
Imaginea articolului Stelea este nemulţumit de atitudinea jucătorilor: Trebuie să vină cu o implicare maximă la lot

Bogdan Stelea (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Sunt anumite lucruri care nu mă satisfac, la felul cum este privită echipa naţională de tineret. Şi nu mă refer la interesul oamenilor din jurul echipei sau la presă, pentru că este adevărat că nu prea au fost rezultate. Nu sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor. O să îi mai observ o zi sau două, dar după această perioadă de tatonare ei trebuie să facă aşa cum spun eu. Toţi care vin la lot trebuie să înţeleagă faptul că aici ne dorim rezultate şi nu pot veni decât cu o implicare maximă. Fără asta nu se poate. Trebuie umblat la multe lucruri, dar în primul rând la mentalitatea jucătorilor şi felul în care privesc lotul de tineret. Repet, acum sunt într-o perioadă de tatonare, dar vor fi momente în care voi vorbi la obiect. Nu în presă, dar o să încerc să le schimb atitudinea", a spus Stelea înaintea debutului său la naţionala U21, meciul din deplasare cu Muntenegru.

Stelea regretă faptul că mandatul său nu începe cu o partidă amicală, dar speră totuşi într-o victorie în meciul cu Muntenegru. "Nu am o misiune uşoară, în ultimii ani am urmărit lotul naţional de tineret şi am văzut că a avut o evoluţie destul de oscilantă. Vreau să îmbunătăţesc lucrurile. Bine, ideal ar fi fost să încep cu o partidă amicală pentru am nevoie să cunosc foarte bine jucătorii. Dar acum nu mai este timp, ne aşteaptă un meci oficial cu Muntenegru pe care trebuie să îl câştigăm. Avem opt zile la dispoziţie, sper să facem lucrurile cum trebuie şi să ne întoarcem de acolo cu o victorie", a adăugat Bogdan Stelea.

Noul selecţioner este optimist în ceea ce priveşte şansele de calificare la CE de tineret 2013-2015 a reprezentativei României. "Sunt şanse mari la calificare, naţionala a disputat până acum doar un meci în deplasare şi a obţinut un egal. Noi trebuie să încercăm să câştigăm toate partidele de acum înainte. Federaţia nu mi-a impus niciun obiectiv, dar îmi impun eu să ne calificăm. Un egal cu Muntenegru ar trebui să vină ca urmare a unui joc ca să fie satisfăcător. Dar nu trebuie să plecăm cu mintea să mergem să facem egal. Mereu trebuie să te duci să câştigi", a precizat Stelea.

Echipa naţională de tineret a României întâlneşte la 10 septembrie, de la ora 21.30, la Podgorica, selecţionata similară a Muntenegrului, într-o partidă contând pentru grupa a 6-a de calificare la Campionatul European Under 21, ediţia 2013-2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici