Steliştii îl înfruntă pe "Asasinul cu faţă de copil". Cele mai importante momente din cariera lui Solskjaer - VIDEO

Ole Gunnar Solskjaer, managerul celor de la Molde, a fost o figură importantă a fotbalului internaţional, cea mai mare parte a carierei fiind dedicată lui Manchester United. A marcat pentru "Diavolii roşii"126 de goluri, cel mai important fiind cel din prelungirile Ligii Campionilor din 1999, reuşită cu care a adus trofeul pe Old Trafford.

740 afișări
Imaginea articolului Steliştii îl înfruntă pe "Asasinul cu faţă de copil". Cele mai importante momente din cariera lui Solskjaer - VIDEO

Steliştii îl înfruntă pe "Asasinul cu faţă de copil". Cele mai importante momente din cariera lui Solskjaer - VIDEO

Născut pe 26 februarie 1973, Solskjaer a ajuns la Manchester la 23 de ani. A stat la clubul englez până la sfârşitul carierei, în 2007, adunând 366 de prezenţe pentru Manchester şi 126 de goluri.

În memoria fanilor a rămas pentru golul din finala Ligii Campionilor cu Bayern Munchen, fiind considerat de aceştia "o super rezervă". Nu de puţine ori Solskjaer a intrat în repriza a doua a unui meci pentru a înscrie goluri decisive.

La începutul carierei de fotbalist, norvegianul a jucat chiar pentru actuala echipă pe care o pregăteşte, Molde, între 1994 şi 1996. Pentru naţională, el a înscris de 23 de ori în 67 de meciuri.

 

Cariera de antrenor, Solskjaer şi-a început-o la echipa de rezerve a lui Manchester United, primul contract important de manager semnându-l chiar cu Molde. În chiar primul an, Solskjaer a reuşit să câştige titlul cu echipa pe care o pregăteşte.

În ceea ce priveşte meciul cu Steaua, Solskjaer îşi avertizează elevii privind calităţile tehnice ale românilor. "Am văzut multe meciuri ale Stelei şi va fi un test foarte important pentru băieţii mei. Steaua este o echipă care nu-ţi dă multe ocazii, este foarte bine organizaţi în defensivă şi are jucători tehnici. Am văzut asta la meciul cu Copenhaga. Am mulţi jucători buni, care nu au jucat multe meciuri. Este o ocazie să le dau tuturor şansa să joace. Pentru noi participarea în grupele Ligii Europa reprezintă un bonus. Jucătorii fără experienţă se vor bucura de atmosfera din tribune. Mulţi jucători de la Copenhaga au spus că aici au întâlnit cea mai frumoasă atmosferă. Jucătorii mei au venit aici să vadă cum se trăieşte fotbalul mare. Îmi pare rău că nu avem astfel de astmoferă şi în Norvegia, iar jucătorii care au rămas acasă nu se vor bucura de atmosferă. Grupa noastră este una strânsă, dar VfB Stuttgart a început să câştige în campionat şi probabil o va face şi în Europa. Cred că pentru al doilea loc calificant lupta se va da între Molde, Steaua şi FC Copenhaga".

Pentru meciul cu Steaua de joi, Solskjaer a menajat 11 jucători. Fotbaliştii care nu au făcut deplasarea la Bucureşti sunt portarul Espen Bugge Pettersen şi jucătorii de câmp Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Vegard Forren, Daniel Berg Hestad, Martin Linnes, Daniel Chima Chukwu, Kristoffer Vatshaug, Pape Pate Diouf, Mattias Mostrom şi Knut Olav Rindaroy. Un al 12-lea jucător, Magnus Hoseth, este accidentat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici