Stephen Curry a devenit cel mai bun „trăgător de la distanţă” din istoria NBA

Baschetbalistul american Stephen Curry, de la Golden State Warriors, a devenit liderul NBA (campionatul nord-american de baschet) din toate timpurile la aruncări de 3 puncte.

281 afișări
Imaginea articolului Stephen Curry a devenit cel mai bun „trăgător de la distanţă” din istoria NBA

Stephen Curry a devenit cel mai bun „trăgător de la distanţă” din istoria NBA

Curry a stabilit un nou recordm în victoria de marţi, scor 105-96, repurtată de Golden State Warrtiors împotriva formaţiei New York Knicks, pe legendara arenă Madison Square Garden. Meciul s-a oprit în momentul în care jucătorul a reuşit a 2974-a aruncare de 3 puncte a carierei sale.

Curry l-a depăşit pe Ray Allen, aflat în sală, în această ierarhie. El a doborât recordul de 3 puncte în 789 de jocuri, adică cu 511 de jocuri mai puţine decât a avut nevoie Allen (1.300) pentru a-l detrona pe legendarul Reggie Miller, cel care a comentat meciul pentru televiziunea americană. 

Curry este aproape de o altă bornă istorică, 3.000 de coşuri de 3 puncte, un prag pe care niciun jucător din istoria NBA nu l-a visat. 

Top 3 aruncători de 3 puncte din istoria NBA

1. Stephen Curry - 2977 aruncări (789 jocuri)

2. Ray Allen - 2973 (1300)

3. Regige Miller - 2560 (1389)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici