Steven Seagal îi învaţă „bătaie” pe militarii ruşi

Actorul hollywoodian Steven Seagal a fost prezent la Moscova la inaugurarea unui centru de aikido din Rusia, unul dintre obiectivele acestuia fiind pregătirea tinerilor pentru serviciul în forţele armate ruse, relatează insidethegames.

1832 afișări
Imaginea articolului Steven Seagal îi învaţă „bătaie” pe militarii ruşi

Seagal a primit cetăţenia rusă în 2016, iar în 2018 a fost numit trimis special al Rusiei în Statele Unite, ţara sa natală.

Posesor al centurii neagre cu şapte Dan în disciplina artelor marţiale aikido, Seagal este instructorul şef al Federaţiei Ruse de Aikido din 2018 şi a tăiat panglica pentru a deschide Centrul din capitala ţării.

Potrivit agenţiei oficiale de ştiri de stat ruseşti TASS, Centrul are ca scop „dezvoltarea stilurilor şi direcţiilor participanţilor la aikido tradiţional şi modern, creşterea motivaţiei acestora, oferirea oportunităţilor de a primi un titlu sportiv şi pregătirea tinerilor pentru serviciul în forţele armate.”

Rusia duce un război în Ucraina, condamnat pe scară largă, ceea ce a dus la emiterea unui mandat de arestare pe numele preşedintelui său Vladimir Putin de către Curtea Penală Internaţională pentru presupuse crime de război.

Acest lucru a dus la excluderea în mare parte a sportivilor din Rusia şi Belarus din sportul internaţional, deşi Comitetul Olimpic Internaţional explorează în mod controversat o cale de revenire a acestora.

Seagal a afirmat la deschiderea Centrului că disciplina aikido ar putea face din această lume „un loc mai bun".

"Tinerii atleţi pe care i-am văzut astăzi au un potenţial foarte mare", a declarat bărbatul de 70 de ani, citat de TASS.

"Trebuie să deschidem mai multe astfel de centre pentru a o dezvolta. Este important ca dezvoltarea aikido-ului să se desfăşoare într-un ritm mai rapid".

Putin i-a acordat recent lui Seagal Ordinul Prieteniei, iar actorul s-a descris pe sine ca fiind "un milion la sută rus".

Lui Seagal i s-a interzis să intre în Ucraina în 2017, dar anul trecut a vizitat oraşul Olenivka, aflat sub control rusesc, şi tabăra de prizonieri în care se află deţinuţi ucraineni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici