Stoica: Dacă am fi jucat la Curtea de Argeş, am fi avut mai multe puncte

Antrenorul echipei Internaţional Curtea de Argeş, Ştefan Stoica, a declarat, joi, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că gruparea argeşeană ar fi avut mai multe puncte dacă nu ar fi fost dezavantajată de arbitri şi dacă ar fi evoluat în meciurile de pe teren propriu la Curtea de Argeş.

19 afișări
Imaginea articolului Stoica: Dacă am fi jucat la Curtea de Argeş, am fi avut mai multe puncte

Stoica: Dacă am fi jucat la Curtea de Argeş, am fi avut mai multe puncte (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Redam integral interviul acordat corespondentului MEDIAFAX:

Reporter: Cum comentaţi parcursul echipei în turul de campionat al primei ligi?

Ştefan Stoica: Am acumulat 16 puncte, deşi puteam să luăm mai multe. Au fost meciuri în care arbitrii ne-au dezavantajat flagrant şi am pierdut puncte importante şi au fost meciuri în care echipa a jucat bine, dar n-a luat niciun punct. Apoi, echipa nu a fost rodată de la începutul campionatului şi nu existau automatisme în joc, dar a venit seria meciurilor în care am jucat mereu în 10 jucători, iar pe final de tur am întâlnit echipe puternice şi era greu să obţinem rezultate notabile. În plus, mereu am fost lipsiţi de şansă.

R: Care sunt meciurile în care arbitrii v-au dezavantajat?

Ş.S.: Cu Poli Iaşi la Mioveni. Atunci arbitrul a venit "cu temă". Faza în care Frăsineanu a fost eliminat şi penalizat cu lovitură de la 11 metri, când nici măcar fault n-a fost, este de notorietate. Apoi, în meciul cu Universitatea Craiova, tot la Mioveni, când în loc de un penalti care ni se cuvenea, arbitrul l-a eliminat pe Frăsineanu şi ne-a lăsat în 10... Aş mai aminti şi de meciul cu Unirea Urziceni, meci în care am primit ambele goluri după greşeli de arbitraj care au avantajat echipa campioană.

R: Pe teren propriu, la Mioveni, Interul a câştigat doar trei puncte. Nu este foarte puţin?

Ş.S.: Ba este. Sincer, nu ştiu care sunt cauzele faptului că nu am luat mai multe puncte. Dar de un lucru sunt sigur: dacă jucam la Curtea de Argeş, cu siguranţă că acum am fi avut mai multe puncte în clasament.

R: Meciul cu Universitatea Craiova...

Ş.S.: Dacă Universitatea Craoiva nu câştiga cele trei puncte cu noi, era în mare pericol de retrogradare şi nu cred că s-ar mai fi salvat, pentru că era în situaţie foarte dificilă şi n-ar mai fi luat puncte până la finalul turului.

R: Pentru retur o să aduceţi alţi jucători?

Ş.S.: Cu siguranţă că nu se va repeta situaţia din vară, când a fost o invazie de jucători noi la echipă. Atunci a fost o mare greşală din partea noastră, dar totul a venit pentru că ne doream să facem repede o echipă competitivă. Mai mulţi jucători au venit după accidentări grave şi a durat până ce s-au reintrgrat şi s-au consolidat relaţiile de joc. Vom mai aduce unul sau doi. Este vorba de un mijlocaş la închidere, un mijlocaş înalt care deocamdată ne lipseşte şi poate un atacant. Nu pot să le dau numele, dar eu sunt deja hotărât. În aceste zile voi discuta cu patronul Benone Lazăr pentru a rezolva aceste probleme.

R: Este adevărat că îl doriţi pe Iulian Tameş la echipă?

Ş.S.: Personal, îmi place Tameş, un jucător valoros care ne-ar ajuta foarte mult. El este în ultimile şase luni de contract şi vom avea discuţii pentru a-l transfera.

R: Ce vă propuneţi pentru retur?

Ş.S.: Punctual, să acumulăm 20 de puncte. Cu 36 de puncte cred că ne vom menţine în Liga I. Ne propunem să fim mai concentraţi şi mai atenţi la jocul nostru. Trebuie să luptăm mai mult şi să ne jucăm la sacrificiu şansa noastră de supravieţiure în prima ligă. Sigur că va fi o muncă dificilă, dar sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivul.

R: Care este situaţia celor doi jucători accidentaţi grav în tur, Florin Popa şi Mihai Răduţ?

Ş.S.: Florin Popa şi Mihai Răduţ vor reveni din prima zi a reluării pregătirilor, lucru care mă bucură nespus de mult. Aceste reveniri sunt extrem de importante pentru noi. Dacă i-am fi avut în toate meciurile din tur, cu siguarnţă că jocul nostru era mult mai bun, implicit şi rezultatele. Practic, Florin Popa este un nou transfer, el jucând în tur doar primele două partide.

R: Campionatul fiind extrem de echilibrat, lupta fiind atât pentru primele locuri, cât şi pentru evitarea retrogradării, nu vă temeţi de jocuri de culise?

Ş.S.: Poate că ar trebui să mă tem, dar nu o fac. După meciurile cu Poli Iaşi şi Universitatea Craiova, în care arbitrii ne-au dezavantajat în mod vădit, am vorbit cu patronul Benone Lazăr şi i-am cerut să facem ceva pentru a nu mai fi furaţi. Nu mai putem sta cu mâinile încrucişate. Am încredere că în retur meciurile se vor decide doar în teren.

R: Care este situaţia financiară la echipă? Sunt restanţe la jucători?

Ş.S.: Restanţe sunt la toate echipele din cauza crizei financiare din întreaga economie, dar nu ne facem griji deoarece totul se va rezolva şi nu vor fi probleme la clubul nostru.

R: Au fost momente în tur când v-aţi temut că patronul Benone Lazăr o să vă schimbe?

Ş.S.: Cu domnul Lazăr am o relaţie specială şi chiar dacă m-ar fi schimbat nu aş fi fost supărat pe el. Vreau să vă spun că sunt mândru pentru că am făcut la Curtea de Argeş o echipă frumoasă care va acumula puncte în retur şi nu va retrograda. Am făcut o echipă, nu super, dar bună de Liga I, care se poate bate cu orice formaţie din campionat.

R: Procentual, ce şanse aveţi să nu retrogradaţi?

Ş.S.: Este greu să dau o cifră. Sunt şapte-opt echipe care se luptă să supravieţuiască, iar diferenţa de puncte de la locul 10 la 18 este mică. Avem şansele noastre şi le vom juca până la capăt. Principala cauză pentru care Internaţional Curtea de Argeş a acumulat doar 16 puncte în tur este lipsa şansei. Nu am avut şansă deloc. Sperăm ca în 2010 să ne ajute şi şansa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici