Stoican: Suntem încrezători că putem face un meci mare în Ghencea

Antrenorul Flavius Stoican a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este încrezător în şansele echipei sale în derbiul cu Steaua, sperând să se repete istoria partidei pierdute etapa trecută cu Viitorul, când Dinamo pornea favorită.

88 afișări
Imaginea articolului Stoican: Suntem încrezători că putem face un meci mare în Ghencea

Flavius Stoican (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

"Zilele de după meciul cu Viitorul au fost un pic mai dificile, dar a trecut şi suntem încrezători că putem face un meci mare în Ghencea. Pentru mine toate meciurile au fost şi sunt importante. Acesta are o încărcătură mai aparte pentru că există o rivalitate, cei care iubesc Dinamo îşi doresc să scotem maximum din acest meci. Vom avea determinare şi atitudine şi sunt convins că vom face un meci bun. Noi suntem încrezători că putem face un joc bun, dar la fel de adevărat şi toate declaraţiile care se fac la adresa jucătorilor sau a mea nu fac decât să ne motiveze mai mult. Îmi doresc să scoatem maxim din această partidă", a declarat Stoican.

Tehncianul dinamovist consideră că rivala Steaua porneşte ca favorită în derbiul de sâmbătă: "Steaua pleacă cu prima şansă, joacă pe teren propriu. Suntem realişti, e echipa care nu a fost învinsă niciodată, dar va avea un meci foarte greu. Pe Steaua nu trebuie să o caracterizez eu. E pe primul loc, o echipă care joacă fotbal, cu jucători buni, care pot face diferenţa în multe momnete ale jocului. Au un antrenor care i-a dus acolo unde îşi doresc iubitorii acestei echipe, jos pălăria pentru el şi staful lui, pentru că la început poate nu mulţi îi dădeau şanse. Acum e o echipă care joacă fotbal. Dar cum am plecat noi favoriţi în meciul cu Viitorul şi nu am reuşit mai nimic, aşa sper să se întâmple şi de data asta, să fie ei favoriţi şi noi să obţinem maximum".

Flavius Stoican încearcă să ia partea bună a criticilor primite în urma pierderii partidei cu Viitorul Constanţa, din etapa trecută, încercând să le tranforme în motivaţii. "Pentru mine e o concentrare mai mare, îmi doresc enor să jucăm bine, pentru că aşa poate veni şi rezultatul. Încercăm să nu greşim sau să greşim mai puţin decât adversarul şi o să vedeţi că va fi un meci frumos. Pentru mine este unic, doar faptul că vezi în tribune atâţia oameni care iubesc cele două echipe ţi se ridică pulsul. Nu mă deranjează criticile, şi cei apropiaţi mie, familia îmi pot reproşa. Când o echipă pierde, toată lumea e vinovată, în special antrenorul. Eu îmi asum aceste critici, important este să iau lucrurile bune din fiecare critică. Nu caut vinovaţi, ci vreau să găsesc soluţii. Şi tatăl meu îmi reproşează anumite lucruri. Important este ca noi să ne motivăm mai mult. Orice lucru care nu ne convine trebuie să ne îmbărbăteze. Atâta timp cât eu îi fac treaba cât pot de bine, indiferent că voi pleca de aici peste trei zile sau peste un an, eu sunt mulţumit. Pentru mine mulţumirea e că mă întâlnesc cu oameni pe stradă care au speranţe", a mai spus Stoican.

Referitor la mijlocaşul Ionuţ Cioinac, care a greşit la ambele goluri încasate de Dinamo în partida cu Viitorul Constanţa, Stoican a precizat că a încercat să-i ridice moralul: "E destul de dificil pentru Cioinac din punct de vedere al moralului. E un jucător în care eu am încredere, cred în continuare în el pentru că are calitate. S-a întâmplat să nu aibă o evoluţie foarte bună. Dar a demonstrat că are calitate. Singurul lucru pe care mi-l pot reproşa este că din cauza presiunii poate nu era momentul ca el să joace din prima etapă. Au fost jucători de echipa naţională care au marcat autogoluri sau au ratat penaltiuri foarte importante şi au trecut peste aceste momente. Eu am încercat să-i ridic moralul. Nu merg pe ideea doar să-l critic".

Antrenorul dinamovist apreciază că într-un astfel de derbi jucătorii nu pot fi motivaţi de prime. "Nu cred că în această situaţie mai contează banii. Să dea Dumnezeu să fim fericiţi după meci că va veni şi o primă, oricât ar fi ea. Ca probleme de lot rămân Fai şi Durimel, dar cum ne-am descurcat până acum sper să o facem şi de acum încolo. Poate mai bine decât la ultimul meci pe care l-am disputat pe teren propriu", a mai spus Stoican.

Partida Steaua - Dinamo, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, se va disputa sâmbătă, de la ora 21.00, pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici