STUDIU: Echipele de la CM-2022 ar trebui să meargă în Qatar cu o lună înainte de competiţie

Echipele care vor participa la Cupa Mondială din 2022, din Qatar, au interesul de a se deplasa în zonă cu o lună înainte de începerea competiţiei, pentru a se obişnui cu temperaturile foarte mari de pe timpul verii, se arată într-un studiu britanic.

150 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Echipele de la CM-2022 ar trebui să meargă în Qatar cu o lună înainte de competiţie

STUDIU: Echipele de la CM-2022 ar trebui să meargă în Qatar cu o lună înainte de competiţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raportul întocmit de Universitatea din Bedfordshire recomandă echipelor calificate să se deplaseze în Qatar cu cel puţin patru săptămâni înainte de startul turneului, despre care se ştie deocamdată că va avea loc vara. Pe timpul verii, în Qatar temperaturile pot ajunge la 50°C.

"Performanţa fizică şi luarea deciziilor vor fi afectate de caniculă", a declarat profesorul John Brewer, de la departamentul de Ştiinţă a Sportului. "Cercetările pe care le-am făcut au presupus simularea exigenţelor unui meci de fotbal în condiţii cât mai apropiate de cele din Qatar. Rezultatele nu sunt surprinzătoare, însă am descoperit că organismele jucătorilor se pot adapta la condiţii extreme dacă echipa ajunge în Qatar suficient de devreme", a explicat Brewer.

Deşi Cupa Mondială din 2022 este deocamdată programată vara, preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi-a exprimat în luna iulie dorinţa ca turneul să aibă loc iarna, soluţie agreată şi de conducătorul UEFA, Michel Platini. Marile campionate europene, în special Premier League, se opun ideii ca turneul să aibă loc iarna, deoarece o astfel de programare le-ar afecta calendarele.

Comitetul Executiv al FIFA va analiza propunerile privind schimbarea datei de începere a turneului final al CM din 2022, la începutul lunii octombrie, la Zurich.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici