SUA pierde medaliile de aur obţinute la ştafetă 4x400 metri la JO din 2004

Ştafeta feminină de 4x400 metri a Statelor Unite ale Americii va pierde medaliile de aur câştigate la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, după ce una dintre componentele echipei, Crystal Cox, a fost suspendată pentru dopaj, a anunţat Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF).

23 afișări
Imaginea articolului SUA pierde medaliile de aur obţinute la ştafetă 4x400 metri la JO din 2004

SUA pierde medaliile de aur obţinute la ştafetă 4x400 metri la JO din 2004 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

IAAF, reunită în consiliu, luni, la Doha, a indicat că atleta Crystal Cox, care a participat în calificările probei de ştafetă 4X400 metri în Grecia, "a acceptat recent o suspendare pe o durată de patru ani şi anularea tuturor rezultatele înregistrate din anul 2001 până în prezent, după ce şi-a recunoscut implicarea în afacerea Balco".

"Potrivit regulamentului în aplicare din 2004, rezultatele înregistrate de ştafeta feminină de 4x400 metri a Statelor Unite ale Americii sunt anulate", se arată în comunicatul IAAF.

În consecinţă, Rusia, care s-a clasat pe locul doi în finala olimpică din 2004, va recupera titlul olimpic, pe locurile doi şi trei urmând să se claseze echipele din Jamaica, respectiv Marea Britanie.

Afacerea Balco a izbucnit după ce s-a descoperit că laboratorul cu acelaşi nume (Bay Area Laboratory Cooperative) a furnizat produse dopante, în principal steroizi, unui număr mare de sportivi, printre care s-a aflat şi fosta atletă americană Marion Jones, căreia i-au fost retrase titlurile olimpice după ce a recunoscut că s-a dopat.

Pe de altă parte, sprinterului american Justin Gatlin, campion olimpic la 100 metri, în 2004, i-a fost refuzată de către IAAF cererea de a reveni anticipat în competiţii, ţinând cont de faptul că suspendarea sa pe patru ani, pentru dopaj, ia sfârşit pe data de 24 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici