SUA, pregătite să înfrunte Iranul

Federaţia Americană de Fotbal a trimis o propunere forului similar din Iran prin care solicită organizarea unui meci amical între cele două ţări, care nu mai au nicio relaţie diplomatică de aproape 30 de ani, informează agenţia iraniană Isna.

12 afișări
Imaginea articolului SUA, pregătite să înfrunte Iranul

SUA, pregătite să înfrunte Iranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Federaţia Americană de Fotbal ne-a trimis o cerere pentru organizarea unui meci. Vom studia această propunere şi, după un proces legal, le vom transmite decizia noastră. Nu este încă nimic finalizat, dar vă vom notifica dacă va fi cazul", a spus preşedintele forului iranian, Ali Kafashin, citat de Isna.

Deplasarea selecţionatei iraniene pe teritoriul american va trebui obligatoriu să fie avizată de Agenţia de Stat responsabilă de sport şi de Ministerul Afacerilor Externe, precum şi să aibă acordul noului selecţioner al Iranului, Afshin Qotba.

Una dintre cele mai disputate întâlniri dintre Iran şi SUA a avut loc în faza grupelor de la turneul final al CM-1998, atunci când naţionala iraniană s-a impus cu scorul de 2-1. Cele două naţiuni s-au mai întâlnit, în ianuarie 2000, în California, într-un joc test încheiat cu rezultatul de 1-1.

În aprilie 2008, în urma unei invitaţii primite în acest sens de la forul american, Iranul a evocat disputarea unor meciuri amicale ale selecţionatei ţării sale în SUA, în vederea pregătirilor pentru calificarea la turneul final al Cupei Mondiale din 2010. Totuşi, acest proiect nu s-a concretizat.

Statele Unite şi Iran nu au relaţii diplomatice din 1980, după apariţia Republicii Islamice (în 1979).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici