Suarez, suspendat 9 meciuri şi cu interdicţie de 4 luni pentru orice activitate legată de fotbal. Federaţia Uruguayană face apel

FIFA a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că atacantul uruguayan Luis Suarez, care l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini la un meci de la Cupa Mondială, a fost suspendat nouă meciuri şi a primit o interdicţie de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal.

847 afișări
Imaginea articolului Suarez, suspendat 9 meciuri şi cu interdicţie de 4 luni pentru orice activitate legată de fotbal. Federaţia Uruguayană face apel

Suarez, suspendat 9 meciuri şi cu interdicţie de 4 luni pentru orice activitate legată de fotbal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Luis Suarez suspendat nouă meciuri oficiale şi cu interdicţie de patru luni pentru orice activitate legată de fotbal", se arată pe site-ul FIFA.

Suarez nu va avea acces în stadioane în perioada suspendării şi va trebui să achite o amendă de 100.000 de franci elveţieni.

Astfel, fotbalistul nu va mai putea evolua la această ediţie a Cupei Mondiale, chiar dacă echipa Uruguayului va ajunge în finală.

"Un astfel de comportament nu poate fi tolerat pe un teren de fotbal şi mai ales în timpul unei Cupei Mondiale, când privirile milioanelor de persoane sunt îndreptate spre vedetele din teren", a declarat Claudio Sulser, preşedintele comisiei de disciplină, independentă, a FIFA, într-un comunicat.

Singurul precedent s-a desfăşurat la Cupa Mondială din 1994, din SUA, când italianul Mauro Tassotti l-a lovit cu cotul pe spaniolul Luis Enrique, care a suferit o fractură de piramidă nazală. Tassotti a încheiat meciul, dar apoi a primit opt meciuri de suspendare, după o procedură excepţională a FIFA.

 

Federaţia Uruguayană face apel la suspendarea lui Suarez

Federaţia Uruguayană de Fotbal (AUF) va face apel la suspendarea dictată de FIFA împotriva atacantului Luis Suarez, după ce acesta l-a muşcat de umăr pe fundaşul italian Giorgio Chiellini, a anunţat, joi, preşedintele Wilmar Valdez.

"AUF va depune astăzi (n.r. - joi) un apel la suspendarea lui Suarez. Respectăm decizia, dar ea este total exagerată", a declarat Vladez.

De asemenea, ministrul Sportului din Uruguay, Liliam Kechichiana, a spus, joi, că sancţiunea primită de Luis Suarez este "disporporţionată". "Credem că sancţiunea primită de Suarez este disproporţionată", a scris Liliam Kechichiana pe contul său de Twitter, care a precizat că se va întâlni cu preşedintele ţării, Jose Mujica, pentru a analiza situaţia.

Imediat după meci, Suarez s-a apărat afirmând că s-a "sprijinit" de umărul lui Chiellini şi că astfel de lucruri se întâmplă pe teren. El a primit, miercuri seară, sprijinul şefului statului uruguayan José Mujica, dar şi cel al preşedintelui federaţiei Wilmar Valdez.

FIFA a anunţat, în noaptea de marţi spre miercuri, că a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului reprezentativei Uruguayului, Luis Suarez, care l-a muşcat pe fundaşul italian Giorgio Chiellini, la meciul din etapa a treia a Grupei D a Cupei Mondiale din Brazilia.

În minutul 80 al meciului de marţi, de la Natal, atacantul l-a muşcat de umăr pe Chiellini. Italianul şi-a tras tricoul pentru a-i arăta semnele rămase arbitrului, care nu a sancţionat gestul uruguayanului. Însă acţiunea nu a scăpat camerelor de luat vederi.

Suarez are obiceiul să "muşte" din adversari. În 2010, când juca la Ajax Amsterdam, el a fost suspendat şapte meciuri în campionatul Olandei pentru că l-a muşcat de gât pe jucătorul de la PSV Eindhoven Otman Bakkal. Arbitrul nu a văzut incidentul, însă federaţia olandeză a deschis o anchetă. Suarez a fost poreclit atunci "Canibalul de la Ajax".

După ce a ajuns la Liverpool, el a fost suspendat zece meciuri în aprilie 2013, pentru că l-a muşcat pe Branislav Ivanovici (Chelsea), la un meci din Premier League. La fel ca în partida de la Natal şi în cea din campionatul olandez, arbitrul nu a văzut gestul şi nu l-a sancţionat pe Suarez în ciuda încercării lui Ivanovici de a-i arăta urmele muşcăturii.

Naţionala statului sud-american a câştigat cu scorul de 1-0 partida cu Italia şi s-a califcat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, fază în care va întâlni Columbia, la 28 iunie, la Rio de Janeiro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici