Suedia: Autobiografia lui Ibrahimovici a pierdut premiul August

Fotbalistul echipei Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimovici, a fost "învins", luni, de un alt erou naţional, diplomatul Raoul Wallenberg, la premiile literare suedeze.

147 afișări
Imaginea articolului Suedia: Autobiografia lui Ibrahimovici a pierdut premiul August

Zlatan Ibrahimovici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premiul August a recompensat o biografie a lui Wallenberg, care a salvat zeci de mii de evrei la Budapesta, oferindu-le acte suedeze, între iulie 1944 şi dispariţia sa în ianuarie 1945. Această carte este semnată de scriitoarea Ingrid Carlberg.

Autobiografia fotbalistului echipei franceze, "Eu, Zlatan Ibrahimovici", scrisă împreună cu jurnalistul suedez David Lagercrantz, a fost unul dintre cele şase volume nominalizate la premiul "August", decernat în semn de omagiu pentru scriitorul August Strindberg.

Cartea descrie viaţa lui Ibrahimovici din cartierul Rosengaard, ascensiunea sa şi anecdote despe fotbalist, inclusiv stările prin care a trecut când juca la FC Barcelona.

Volumul a fost lansat în noiembrie 2011 şi a avut succes în Suedia. Autobiografia fotbalistului s-a vândut în mai mult de 500.000 de exemplare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici