Suedia face doar egal cu Belarus, la CM de handbal. Franţa e foarte aproape de sferturi

  • Elveţia şi Belarus au furnizat cele mai neaşteptatate rezultate din prima zi a meciurilor din grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal din Egipt.
  • Franţa e ca şi calificată în sferturi, în timp ce Norvegia şi Egipt vin tare din urmă.
94 afișări
Imaginea articolului Suedia face doar egal cu Belarus, la CM de handbal. Franţa e foarte aproape de sferturi

Suedia face doar egal cu Belarus, la CM de handbal. Franţa e foarte aproape de sferturi

Meciul dintre Suedia şi Belarus a furnizat cel mai dramatic şi cel mai surprinzător rezultat al zilei de miercuri, la concurenţă cu Elveţia - Islanda, câştigat neaşteptat de handbaliştii din ţara cantoanelor, în cadrul celei de a 3-a grupe principale.

Suedezii erau favoriţi cerţi, după ce trecuseră de grupele preliminare cu maximul de puncte. Au fost însă de nerecunoscut în prima repriză, când balticii au condus şi cu 8 goluri avans (5-13), intrând la pauză la scorul de 11-15.

În partea secundă, scandinavii şi-au revenit şi au recuperat, preluând chiar conducerea. Cu 4 secunde înainte de final încă aveau asigurată victoria la un gol (26-25), dar nu au reuşit să îl împiedice pe Andriy Yurynok să egaleze.

Suedia îşi păstrează primul loc în grupa a 4-a, cu 5 puncte, urmată de Egipt (4 puncte), care a învins tot miercuri reprezentativa federaţiei de handbal ruse (RHF), cu 28-23 (15-8), fără prea mari emoţii.

La egalitate de puncte cu Egipt (4) este Slovenia, care a învins Macedonia de Nord.

Norvegia - Portugalia 29-28 (16-14) a fost capul de afiş al zilei.

Nordicii erau consideraţi favoriţi incontestabili, chiar dacă în grupele preliminare fuseseră învinşi de Franţa. Meciul a fost deosebit de echilibrat, norvegienii reuşind să se desprindă la 3-4 goluri abia spre jumătatea reprizei secunde. Finalul a fost incandescent, portughezii trecând în avantaj cu puţin înainte de final. Totuşi nordicii s-au mobilizat şi au câştigat la un gol diferenţă, egalând Portugalia la numărul de puncte, dar fiind doar pe 3, după iberici.

În aceaşi grupă Franţa nu a întîmpinat nici o problemă în faţa Algeriei şi, cu cele 6 puncte acumulate, e foarte aproape de calificarea în sferturile de finală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
suedia,
belarus,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici