Suma URIAŞĂ câştigată de economia Rusiei ca urmare a găzduirii Campionatului Mondial

Economia Rusiei a fost injectată cu 12.5 miliarde de euro în perioada 2013-2018, ca urmare a găzduire a Cupei Mondiale.

3665 afișări
Imaginea articolului Suma URIAŞĂ câştigată de economia Rusiei ca urmare a găzduirii Campionatului Mondial

Suma URIAŞĂ câştigată de economia Rusiei ca urmare a găzduirii Campionatului Mondial

Această sumă reprezintă 1.1% din PIB-ul ţării, informează Comitetul de Organizare al Campionatului Mondial, citat de Telekom Sport. A fost prima Cupă Mondială găzduită de Rusia.

În cei cinci ani în care ruşii au pregătit şi au găzduit competiţia, peste 300.000 de locuri de muncă au fost create. Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a lăudat modul în care ruşii au pus la punct toate detaliile, spunând după victoria Franţei din ultimul act, 4-2 în faţa Croaţiei, că acest turneu final a fost cel mai bun din istoria fotbalului.

Ruşii au cu adevărat motive de bucurie, având în vedere că pentru organizarea CM 2018, bugetul a fost de 9.5 miliarde de euro. Aproape jumătate au reprezentat suma necesară pentru construcţia şi renovarea stadioanelor. FIFA a investit alte 1.9 miliarde de euro, însă din bugetul propriu. Acestea au cuprins, între altele, soluţii de ticketing - verificarea biletelor şi controlul accesului pe arenele sportive, cazări ale delegaţiilor sportive, asigurări, fonduri de premii sau costuri de producţie TV. La nicio altă Cupă Mondială nu au fost alocate sume atât de mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici