Şumudică: Trebuie să mâncăm pământul şi să câştigăm meciul cu Oţelul

Antrenorul formaţiei FC Braşov, Marius Şumudică, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că pentru echipa sa este extrem de important să câştige meciul cu Oţelul Galaţi, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I.

78 afișări
Imaginea articolului Şumudică: Trebuie să mâncăm pământul şi să câştigăm meciul cu Oţelul

Marius Şumudică (Imagine: Bogdan Iordache/Medifax Foto)

"Nu trebuie să luăm în calcul altă variantă decât cea a victoriei. Jucăm cu Oţelul, echipă care, deşi nu traversează o formă prea bună, are aceeaşi componenţă ca atunci când a luat campionatul, deci nu ne putem baza pe faptul că nu sunt într-o formă bună, pentru că oricând îşi pot reveni, astfel că, trebuie să mâncăm pământul şi să câştigăm. Dacă vom lua cele trei puncte puse în joc, eu spun că în proporţie de 99,9 la sută suntem salvaţi de la retrogradare. Urmează pentru noi o perioadă foarte grea, în care vom avea de jucat trei partide foarte grele, dar am încredere că va fi bine. Sper ca jucătorii să înţeleagă că încă nu am realizat nimic şi că trebuie să adunăm puncte. De asemenea, sper că am reuşit să îi fac să îşi revină după ce s-a întâmplat la Sportul. Dacă săptămâna trecută nu am putut fi lângă ei şi nu am putut pregăti meciul aşa cum trebuie, mai ales din punct de vedere psihologic, acum, deşi încă nu mă simt bine, am făcut un efort şi am stat lângă echipă. O să urmăresc atent şi meciul Oţelului cu Vasluiul, din cupă, şi sper să găsesc cea mai bună cale de a câştiga cele trei puncte", a spus Şumudică.

Tehnicianul Braşovului a mai adăugat că nu se teme de arbitraje, în ciuda greşelilor care au dezavantajat echipa sa:

"Ce a fost, a fost, cel mai bine este să şterg cu buretele. Nu mă tem de arbitrajele care vor urma, însă este adevărat că dacă vor mai fi greşeli, o să încep să cred că cineva ne vrea în liga a doua. Deocamdată refuz să cred acest lucru şi sper să fie bine şi pentru noi. Nu cer să mă ajute arbitrajele, ci doar să fim lăsaţi să jucăm. Dacă pierdem pe mâna noastră e altceva".

Marius Şumudică s-a arătat deranjat de felul în care vorbesc suporterii despre el, după un singur meci pierdut în acest an.

"Chiar m-am săturat să citesc sau să aud numai lucruri urâte. Oamenii trebuie să înţeleagă, dacă pot, evident, că eu am venit cu inima deschisă la Braşov şi că niciodată nu voi ţine cu dinţii de acest scaun. Nu îmi voi da niciodată demisia, dar dacă mi se va cere de către conducere să plec, o să o fac. Am încercat şi încerc să salvez această echipă de la retrogradare, însă văd că lumea nu înţelege. Am vrut să mergem şi noi prin licee şi să promovăm meciurile, să împărţim bilete, materiale promoţionale, însă tot ce am auzit a fost «Şumudică o are mică», păi să mă ierte Dumnezeu, dacă aşa au înţeles ei să mă primească pe mine, atunci nu am ce să mai spun. Mă mâhnesc lucrurile acestea pentru că, din păcate, aşa sunt suporterii peste tot, nu doar aici, la Braşov. Prea puţini vin să stea de vorbă, să afle cu ce probleme ne confruntăm, ce se întâmplă... Pentru că eu sunt un om deschis şi vorbesc cu ei dacă vin să discute. Oricum, chiar şi aşa, sper ca duminică lumea să înţeleagă că echipa are nevoie de ei, şi că nu vin la stadion pentru Marius Şumudică, ci pentru echipă", a mai spus tehnicianul.

În altă ordine de idei, mijocaşul Vasile Olariu a semnat un contract valabil până în vară cu opţiune de prelungire pentru încă două sezoane şi jumătate cu FC Braşov.

"Olariu este un jucător în care am mare încredere şi sunt convins că va ajuta echipa să-şi îndeplinească obiectivele. S-a pregătit în ultimele două săptămâni cu noi, iar în meciurile următoare va debuta în tricoul lui FC Braşov", a mai declarat Marius Şumudică.

Vasile Olariu (24 de ani) şi-a început cariera la Unirea Sânnicolau Mare şi a mai evoluat la Prefab Modelu, CSM Râmnicu Vâlcea, Victoria Braneşti şi Oleksandria (Ucraina).

Partida FC Braşov - Oţelul Galaţi, din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I, se va disputa duminică, de la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici