Şumudică va fi apărat la Comisia de Recurs de fostul preşedinte al comisiei

Marius Şumudică l-a angajat avocat pe fostul preşedinte al Comisiei de Recurs FRF, Dorin Silviu Sabău, pentru a-l apăra la apelul făcut la Comisia de Recurs, anunţă ProSport.

340 afișări
Imaginea articolului Şumudică va fi apărat la Comisia de Recurs de fostul preşedinte al comisiei

Şumudică va fi apărat la Comisia de Recurs de fostul preşedinte al comisiei (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

Suspendat pentru 6 luni şi amendat cu 100.000 de lei pentru că a pariat, antrenorul de la Astra şi-a schimbat apărătorul în urma recursului făcut joi seară. El a renunţat la Claudiu Popa, juristul clubului din Giurgiu, şi l-a angajat pe avocatul Dorin Silviu Sabău. "L-a luat pe domnul Sabău care a fost la Comisia de Recurs. E un om care cunoaşte tot în materie de legi sportive. Mi-a plăcut de el. Alegerea lui a făcut-o, însă, Şumudică, nu clubul Astra", a declarat, pentru ProSport, Petre Buduru, preşedintele Consiliului Director de la Astra.

Dorin Silviu Sabău a fost preşedintele Comisiei de Recurs, acolo unde se va judeca apelul lui Şumudică, până în 28 iulie 2015, când a fost înlocuit cu Claudiu-Constantin Dinu, în urma unei şedinţe a Comitetului Executiv. Din cei 5 membri aflaţi acum în componenţa comisiei, doi au rămas din perioada în care comisia era condusă de Sabău: vicepreşedintele Elena Stoican şi Daniela-Lavinia Mândruţă.

Contactat de MEDIAFAX, avocatul Dorin Silviu Sabău a refuzat să comenteze situaţia lui Şumudică: "Raportul meu cu clientul sunt confidenţiale şi până nu se soluţionează cauza nu pot să fac niciun fel de comentariu".

Chestionat în privinţa revenirii sale în faţa comisiei pe care a condus-o, de data aceasta în calitate de avocat, Sabău a declarat: "Aproape a trecut anul de când am plecat. Nu ştiu câţi membri din vechea comisiei mai sunt. Aveţi dumneavoastră vreun temei legal care să mă împiedice? Dacă aveţi, o să renunţ şi o să vină altcineva. Care e problema? N-am niciun fel de problemă. Nu e niciun fel de incompatibilitate".

Vineri, Comisia de Recurs trebuia să judece apelul lui Şumudică, însă la termen nu s-au prezentat decât doi membri din 5, astfel că nu s-a întrunit cvorumul. "Din ce am înţeles, două persoane au plecat aseară în străinătate şi la a treia nu am înţeles despre ce era vorba. Noi am depus apelul seara, târziu", a spus Şumudică, vineri, la DigiSport.

În 1990, actualul avocat Dorin Silviu Sabău a fost, potrivit mărturiei judecătorului Dorin Viorel Ursu, ajutorul acestuia la procesul lui Nicu Ceauşescu, fiul lui Nicolae Ceauşescu. În 1995, Dorin Silviu Sabău a fost eliberat din funcţia de judecător militar la Curtea Suprema de Justiţie, printr-un decret prezidenţial semnat de Ion Iliescu. În 2009, Sabău a fost numit de Mircea Sandu în funcţia de preşedinte al Curţii de Arbitraj pentru Fotbal, o instanţă supremă pe linie internă înfiinţată în 2006 şi desfiinţată în urmă cu câţiva ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici