Super Liga la fotbal debutează vineri. Date statistice interesante despre cele 16 echipe

  • Sezonul 2022-2023 al Superligii României debutează vineri, ora 18.30, cu partida FC Hermannstadt – CS Mioveni.
  • Liga Profesionistă de Fotbal prefaţează startul ediţiei cu câteva date statistice interesante despre cele 16 competitoare aliniate la start.
385 afișări
Imaginea articolului Super Liga la fotbal debutează vineri. Date statistice interesante despre cele 16 echipe

CFR 1907 Cluj: Mario Camora este jucătorul activ cu cele mai multe sezoane consecutive în Superliga României în tricoul unei singure echipe. Pentru portughezul naturalizat, ediţia 2022-2023 va fi a 12-a pe prima scenă, toate în tricoul aceleaşi echipe CFR Cluj.

FCSB: 138 de goluri a produs Florin Tănase în cele 266 de partide disputate pe prima scenă, 97 înscrise şi 41 de pase decisive. Astfel, decarul roş-albaştrilor bucureşteni are o medie formidabilă de 0.52 goluri/meci.

Universitatea Craiova: Mirko Pigliacelli este singurul portar activ în Superliga României care are în palmares un gol marcat (ediţia 2018-2019). De asemenea, este doar al doilea goalkeeper străin după 1990 care reuşeşte o asemenea performanţă, celălalt fiind Khalid Fouhami (Dinamo 1998-1999).

FC Voluntari: Adam Nemec este un veritabil număr 9, iar o dovadă o reprezintă şi faptul că 12 dintre cele 28 de goluri înscrise în Superliga României au fost reuşite cu capul.

Farul Constanţa: La 16 ani distanţă de la debutul din 2006, Gabriel Torje revine sub comanda lui Gheorghe Hagi, cel care l-a trimis pentru prima oară în teren într-o partidă din Superliga României.

FC Argeş: Marius Constantin, noua achiziţie a piteştenilor, va porni la drum în cel de-al 21-lea sezon pe prima scenă din România, o performanţă atinsă de-a lungul timpului doar de Nicolae Dobrin, Iosif Cavai şi Ionel Dănciulescu.

Sepsi OSK Sf. Gheorghe: 30 de goluri a reuşit Bogdan Mitrea pe prima scenă, el fiind fundaşul activ cu cele mai multe reuşite în Superliga României.

FC Botoşani: Mihai Alexandru Roman II a strâns minute în principala competiţie internă pentru nu mai puţin de nouă echipe: FC U Craiova, Petrolul, Universitatea Cluj, CS Severin, Săgeata Năvodari, Pandurii, Universitatea Craiova, ACS Poli şi FC Botoşani.

FC Rapid 1923: 26 de pase decisive a strâns Junior Morais în cele 10 sezoane de Superliga României, el fiind cel mai bun din lotul giuleştenilor la acest capitol.

FC U Craiova 1948: 12 goluri a marcat Andrea Compagno în ediţia trecută, el fiind singurul străin care a reuşit să înscrie de cel puţin 10 ori în sezonul de debut.

UTA Arad: Claudiu Keşeru este ultimul jucător care a înscris şase goluri într-un meci din Superliga României. A reuşit această performanţă pe 15 august 2014, în FCSB – Pandurii Tg. Jiu 6-0.

CS Mioveni: 426 de meciuri au strâns împreună cei doi fundaşi din lotul argeşenilor, Ionuţ Balaur - 229 jocuri şi Adrian Scarlatache - 197 prezenţe, ei fiind şi cei mai experimentaţi din formaţia antrenată de Alexandru Pelici.

Chindia Târgovişte: Doi străini din lotul dâmboviţenilor au peste 100 de prezenţe în Superliga României: Nasser Chamed - 150 jocuri şi Pablo Passaglia - 103 meciuri.

Petrolul Ploieşti: 20 de ani se vor împlini pe 27 august, ziua când Gabriel Tamaş a debutat pe prima scenă din România în partida Dinamo - Ceahlăul 5-0 (27.08.2002).

FC Hermannstadt: 103 meciuri a strâns Plamen Iliev în Superliga României, el fiind unul dintre cei 10 portari străini care au depăşit bariera celor 100 de prezenţe.

Universitatea Cluj: Patru jucători din lotul antrenat de Erik Lincar se pot lăuda cu cel puţin un titlu, având în sezoanele respective şi contribuţii importante la câştigarea acestora: Paul Pîrvulescu, Alexandru Chipciu, Ioan Filip şi Florin Purece.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici