Supercupa UEFA 2023 se joacă miercuri seara la Pireu între Man City şi Sevilla

Manchester City, câştigătoarea UEFA Champions League, va întâlni miercuri, 16 august, de la ora 22:00, pe Sevilla, deţinătoarea UEFA Europa League, în Supercupa UEFA, tradiţionala deschidere a noului sezon european, organizată la Pireu, în Grecia.

388 afișări
Imaginea articolului Supercupa UEFA 2023 se joacă miercuri seara la Pireu între Man City şi Sevilla

Mediafax Foto

Supercupa UEFA 2023 se joacă pe Stadio Georgios Karaiskakis. Meciul va fi prima finală a unei competiţii de club UEFA care va avea loc în Grecia de când AC Milan a învins-o pe Liverpool cu 2-1 în finala Ligii Campionilor UEFA din 2006/07, la Atena.

Această locaţie va fi a 11-a care va găzdui Supercupa UEFA de când această competiţie a fost mutată de la Monaco, după Praga (2013), Cardiff (2014), Tbilisi (2015), Trondheim (2016), Skopje (2017), Tallinn (2018), Istanbul (2019), Budapesta (2020), Belfast (2021) şi Helsinki (2022).

Stadionul a fost complet reconstruit pentru a găzdui turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice din 2004, iar în prezent are o capacitate de puţin peste 30.000 de locuri.

Francezul François Letexier a fost desemnat de Comisia de Arbitri a UEFA să supervizeze meciul. Arbitrul în vârstă de 34 de ani oficiază în Ligue 1 din Franţa din 2016 şi a oficiat mai multe meciuri internaţionale.

Trofeul actual are o înălţime de 58 cm şi o greutate de 12,2 kg şi este folosit din 2006, dar păstrează designul de bază al predecesorului său, care a fost conceput şi realizat la atelierul Bertoni din Milano.

Câştigătorii au dreptul de a comanda o replică, cu condiţia ca aceasta să nu depăşească patru cincimi din dimensiunile originalului.

Cele două formaţii s-au întâlnit de patru ori în competiţia de club UEFA, City câştigând toate cele patru partide (inclusiv două în faza grupelor Ligii Campionilor 2022/23). Cu toate acestea, Sevilla s-a îmbunătăţit mult de la sosirea lui José Luis Mendilibar ca antrenor în martie 2023, eliminând în special vecinii lui City, pe Man United, în drumul spre câştigarea Europa League pentru a şaptea oară.

Aceasta este prima participare la Supercupă a lui City, în timp ce Sevilla a mai fost aici de şase ori (toate din postura de câştigătoare a Cupei UEFA sau a Ligii Europa). După ce a învins Barcelona cu 3-0 la debutul său în 2006, spaniolii au suferit cinci înfrângeri.

Declaţii înainte de meci:

Pep Guardiola, antrenor Man City: "Nu vă puteţi imagina cât de fericiţi suntem să jucăm acest meci, pentru că am câştigat Liga Campionilor. Trebuie să profităm de această oportunitate, cine ştie când ne vom întoarce? Cu Sevilla nu va fi uşor. Când joacă bine, câştigă. Au un caracter şi o rezistenţă mare şi am sentimentul că asta îi va face periculoşi împotriva noastră."

Rodri, mijlocaşul lui Man City: "Sevilla a demonstrat că este mereu competitivă. Au fost senzaţionali în Europa în ultimii ani. Trebuie să arătăm cel mai bun nivel al nostru pentru a-i învinge. Finalele sunt întotdeauna complicate. Va fi echilibrat, iar Sevilla are armele sale. Noi trebuie să ne concentrăm pe jocul nostru şi pe cum să le punem probleme".

José Luis Mendilibar, antrenorul Sevillei: "Trebuie să ne menţinem ideile şi să încercăm să ne impunem propriul fotbal, chiar dacă suntem împotriva celei mai bune echipe din Europa. Echipa pe care o voi alege nu va fi prea diferită de cea din ultimele meciuri pe care le-am jucat în Europa League în sezonul trecut, chiar dacă City este un rival foarte diferit, mult mai rapid decât a fost Roma."

Nemanja Gudelj, mijlocaşul Sevillei: "Suntem foarte entuziasmaţi de acest meci. Suntem încrezători şi aşteptăm cu nerăbdare să înceapă acest meci frumos. Rezultatele împotriva lui City în faza grupelor Ligii Campionilor [sezonul trecut] nu sunt de mare relevanţă. Acesta este un nou sezon şi ambele echipe au jucători noi."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici