Suporterii au cumpărat peste o jumătate de milion de bilete pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023

Suporterii din peste 120 de ţări au cumpărat deja peste 500.000 de bilete pentru viitoarea ediţie a Cupei Mondiale de fotbal feminin, ce va avea loc în 2023 în Australia şi Noua Zeelandă, a anunţat marţi FIFA. Au mai rămas 184 de zile până la primul meci al competiţiei.

119 afișări
Imaginea articolului Suporterii au cumpărat peste o jumătate de milion de bilete pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023

Suporterii au cumpărat peste o jumătate de milion de bilete pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023

Meciul de deschidere va aduce faţă în faţă Noua Zeelandă, ca gazdă, şi Norvegia, câştigătoarea Cupei Mondiale Feminine FIFA 1995.

FIFA a anunţat marţi că peste jumătate de milion de bilete au fost vândute fanilor din peste 120 de ţări pentru cea de-a noua ediţie a Cupei Mondiale Feminine FIFA™, care va avea loc în iulie şi august în Australia şi Noua Zeelandă.

Turneul a trecut săptămâna trecută de 500.000 de bilete vândute, cel mai căutat meci al turneului fiind finala din 20 august de la Stadium Australia din Sydney/Gadigal.

Meciul de debut şi ceremonia de deschidere a primului turneu feminin coorganizat vreodată vor avea loc la 20 iulie 2023, la Eden Park din Noua Zeelandă, în Auckland/Tāmaki Makaurau. Stadionul Australia din Sydney/Gadigal a fost selectat pentru a găzdui finala o lună mai târziu, la 20 august.

Prima ediţie din istorie a Cupei Mondiale Feminine FIFA cu 32 de echipe va fi o adevărată sărbătoare globală a fotbalului şi va primi echipe calificate pentru prima dată în istoria lor din Maroc, Zambia, Filipine, Vietnam şi Republica Irlanda.

Vorbind despre entuziasmul care se creează înaintea competiţiei, secretarul general al FIFA, Fatma Samoura, a declarat, citată de site-ul ofiacial al FIFA: "Vânzările de bilete pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023 au început foarte bine şi nu doar fanii de acasă din Australia şi Noua Zeelandă cumpără bilete!

"Suporterii care locuiesc în Statele Unite ale Americii, Anglia, Qatar, Germania, RP Chineză, Canada, Republica Irlanda şi Franţa sunt în top 10 al cumpărătorilor de bilete pentru Cupa Mondială Feminină FIFA 2023 până în prezent.

Acest lucru evidenţiază atracţia fantastică a jocului feminin şi pasiunea pe care o evocă în rândul fandomului global de fotbal, care doreşte să facă parte din Cupa Mondială Feminină FIFA şi să vadă evenimentul ajungând la #BeyondGreatness."

Preţurile biletelor sunt accesibile pentru fani, cele pentru adulţi pornind de la 20 de dolari, iar cele pentru copii de la 10 dolari.

Biletele pentru turneul de baraj al comptiţiei sunt puse în vânzare de marţi. Acesta are loc în perioada 17-23 februarie pe stadionul Waikato din Hamilton/Kirikiriroa şi pe stadionul North Harbour din Auckland/Tāmaki Makaurau, în Aotearoa Noua Zeelandă.

Turneul Play-Off va reuni 10 naţiuni: Portugalia, Camerun, Thailanda, Chile, Chile, Haiti, Senegal, Taipei Chinezesc, Papua Noua Guinee, Paraguay şi Panama, care vor concura pentru ultimele trei locuri în turneul propriu-zis, pe lângă cele trei meciuri amicale la care vor participa şi echipe de junioare din Noua Zeelandă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici