Suporterii dinamovişti avertizaţi să nu încalce Legea 4/2008 la meciul Dinamo - CFR

FC Dinamo a publicat, sâmbătă, pe site-ul oficial, un comunicat prin care îi avertizează pe suporteri ce sancţiuni riscă în cazul în care vor încălca dispoziţiile legii privind prevenirea şi combaterea violenţei pe stadioane (Legea 4/2008), cu ocazia meciului Dinamo - CFR, din etapa a IV-a.

44 afișări
Imaginea articolului Suporterii dinamovişti avertizaţi să nu încalce Legea 4/2008 la meciul Dinamo - CFR

Suporterii dinamovişti avertizaţi să nu încalce Legea 4/2008 la meciul Dinamo - CFR (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"FC Dinamo doreşte să aducă la cunoştinţa tuturor suporterilor dinamovişti reglementările privind prevenirea şi combaterea violenţei pe stadioane, pentru evitarea oricăror incidente înaintea, pe timpul şi după încheierea meciului Dinamo-CFR Cluj (n.r - programat duminică)", se arată în comunicatul publicat sub titlul: "Dinamo - CFR Cluj. Atenţie!".

În continuare, în comunicat sunt enumerate sancţiunile pe care le riscă suporterii dacă încalcă anumite prevederi din Legea 4/2008.

Astfel, spectatorilor le este interzis:

1. Să pătrundă în incinta arenei sportive fără documente de acces; să foloseasca documente de acces individualizate care nu le aparţin şi care pot fi folosite doar de titular; să ocupe alte locuri decât cele prevazute pe documentele de acces; să scrie sau să deseneze pe pereţii, gardurile sau alte obiecte din incinta arenei sportive; să distruga reclamele, anunţurile şi afisele expuse, să ridice sau sa mute semnele, indicatoarele de acces sau pericol pentru viata persoanelor; sa nu respecte regulile stabilite de organizator privind deplasarea in incinta arenei sportive.

Amenda: 80-200 lei sau 50-100 ore prestate în folosul comunităţii.

2. Să refuze supunerea la controlul corporal si al bagajelor de catre fortele de ordine; sa se urce pe gardul care delimiteaza suprafata de joc; sa savarseasca fapte, acte, gesturi obscene; sa profereze injurii, expresii jignitoare ori vulgare, amenintari la adresa spectatorilor, oficialilor, jucatorilor, fortelor de ordine sau personalului de ordine si siguranta; sa amplaseze embleme, pancarte, bannere, afise, steaguri in alte locuri decat cele stabilite de organizatori.
Amenda: 150-400 lei sau 70-120 orde prestate în folosul comunităţii

3. Să pătrundă în stare de ebrietate sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă; să introduca sau să încerce introducerea de bauturi alcoolice; să introduca inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri cuprinzand simboluri, slogane, imagini sau texte cu caracter obscen; să refuze prezentarea documentelor de acces, a actelor de identitate la solicitarea justificată a forţelor de ordine; să escaladeze gardurile ce delimitează spaţiul de joc sau separă sectoarele; să ameninte cu acte de violenţă forţele de ordine sau personalul de ordine şi siguranta; sa nu respecte masurile dispuse in cazul producerii unor catastrofe, calamitati sau alte pericole; sa refuze parasirea arenei sportive in cazul in care s-a dispus evacuarea.

Amenda: 250-750 lei sau 100-150 ore prestate în folosul comunităţii

4. Să arunce cu obiecte de orice fel sau subsţante corozive ori care murdăresc asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, fortelor de ordine, personalului de ordine si siguranta sau în directia suprafeţei de joc; să îşi ascunda faţa cu obiecte de îmbrăcaminte sau alte accesorii cu intenţia de a impiedica identificarea; să ridice sau sa mute barajele, gardurile sau alte obstacole amplasate de organizatori sau fortele de ordine.

Amenda: 500-1500 lei sau 120-200 ore prestate în folosul comunităţii

5. Să patrunda pe suprafaţa de joc cu exceptia cazurilor de forta majoră.

Amenda: 1000-3000 lei sau 150-300 ore prestate în folosul comunităţii.

Potrivit sursei citate, amenzile sau prestarea orelor de munca în folosul comunitaţii se pot completa cu sanctiuni contravenţionale complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pe o perioada de 6 luni, 1 an sau 2 ani.

Meciul Dinamo - Slovan Liberec, de joi seară, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa, a fost întrerupt în minutul 88, după ce suporterii de la Peluza Cătălin Hâldan au pătruns pe pista de atletism din jurul terenului..

Patru persoane au fost identificate de Poliţie ca fiind implicate în incidentele ce au avut loc, joi seară, pe stadionul Dinamo, alţi huligani urmând să fie identificaţi după vizionarea casetelor cu înregistrări. Unei persoane i s-a întocmit dosar penal pentru deţinere de material pirotehnic, altor două li s-au impus interdicţii de a mai intra pe stadion, iar cea de a patra a fost prinsă în timp ce arunca cu pietre din stradă. Cele două persoane cărora li s-a impus interdicţii fac parte din grupul care a distrus gardul de pe Stadionul Dinamo. Una are interdicţie pentru 6 luni, iar cea de a doua pentru 2 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici