Suporterul care a bătut anul trecut un jandarm rămâne în arest (Video)

Tânărul Paul Adrian Stanciu, judecat pentru agresarea, în mai anul trecut, a unui jandarm, înainte de începerea meciului dintre "U" şi CFR la Cluj, rămâne în arest, Curtea de Apel Cluj respingând recursul acestuia.

131 afișări
Imaginea articolului Suporterul care a bătut anul trecut un jandarm rămâne în arest (Video)

Suporterul care a bătut anul trecut un jandarm rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Tribunalul Cluj decisese, în 25 februarie, menţinerea stării de arest a tânărului, însă acesta a făcut recurs, care a fost respins, joi, de Curtea de Apel Cluj.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Paul Stanciu a atacat cu recurs sentinţa Tribunalului Cluj din data de 25 februarie prin care instanţa menţinuse starea de arest în cazul acestuia.

"Curtea de Apel Cluj a judecat, joi, recursul şi l-a respins, astfel că Paul Stanciu va fi judecat în continuare în stare de arest", a spus Ilieş.

Avocatul tânărului, Mara Jiman, a solicitat, joi, judecătorilor Curţii de Apel Cluj, admiterea recursului, susţinând că Paul Stanciu nu este pericol public şi că a trecut termenul rezonabil prevăzut de Convenţia Drepturilor Omului, care este de şase luni, tânărul fiind arestat de peste zece luni.

Avocatul a adăugat că tânărul ar trebui să fie judecat în libertate pe principiul echităţii şi egalităţii de tratament întrucât ceilalţi inculpaţi sunt în stare de libertate.

Jandarmul Gabriel Romulus Oşan a fost bătut, în 7 mai 2008, înainte de începerea meciului dintre "U" şi CFR, de patru suporteri ai Universităţii Cluj. Paul Adrian Stanciu (18 ani) este acuzat că l-a lovit cu o cărămidă, iar după ce a căzut alţi suporteri l-au lovit cu picioarele în cap.

Tribunalul Cluj a revocat, la începutul lunii decembrie a anului trecut, măsura arestării preventive în cazul celor trei suporteri acuzaţi de agresarea cameramanului Jandarmeriei, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a atacat cu recurs această sentinţă.

Curtea de Apel Cluj a admis recursul înaintat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj doar în ceea ce îl priveşte pe Paul Adrian Stanciu, acesta fiind judecat în stare de arest.

Recursul Parchetului a fost respins în cazul lui Tivadar Tolja şi Tudorel Florin Câmpan, cei doi fiind eliberaţi şi judecaţi în stare de libertate.

Video arhiva Pro TV

Citeşte şi

Suporterii acuzaţi de agresarea jandarmului clujean, trimişi în judecată

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici