Surdu îşi cere scuze pentru că a înjurat Steaua: Mi s-a spus că aşa trebuie ca să fie linişte

Atacantul Romeo Surdu, al cărui contract cu FC Rapid a fost reziliat vineri, a declarat că îşi cere scuze pentru că a înjurat Steaua când a activat la gruparea giuleşteană, el precizând că membri din staful tehnic l-au îndemnat să dea curs îndemnului galeriei rapidiste.

259 afișări
Imaginea articolului Surdu îşi cere scuze pentru că a înjurat Steaua: Mi s-a spus că aşa trebuie ca să fie linişte

Romeo Surdu (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Nu era frumos să o las aşa, pentru că am petrecut trei ani de zile la Steaua. M-am dus la Rapid, nu am vrut să fiu în situaţia să îi înjur, dar dintre colegi şi cei din staful tehnic mi-au spus să fac treaba asta, că altfel o să mi-i pun în cap pe suporteri. Am făcut-o, i-am pus pe suporterii rapidişti în cap şi am fost şi înjurat. Am făcut-o ca să fie o atmosferă plăcută. Presiunea a fost foarte mare, a fost pusă de toată lumea. Mi se spunea că ce mă costă să-i înjur, că ei asta vor, să-i înjuri pe stelişti şi atât, indiferent de ce aş face pe teren. Toată lumea m-a văzut la Rapid ca un adevărat stelist şi chiar dacă eram, nu trebuia să fiu văzut ca atare. Până la urmă sunt un jucător profesionist şi îmi văd de treabă. Era normal să îmi cer scuze faţă de toată lumea, pentru că nimeni nu se aştepta ca eu să fac acele gesturi", a spus Surdu, într-o intervenţie telefonică la "Ora de ProSport", de la Sport.ro.

Atacantul a precizat că deşi a înjurat pe Steaua, galeria rapidistă tot nu l-a lăsat în pace. "Orice aş fi făcut la Rapid, nu eram agreat. Am dat şi goluri în meciuri foarte importante şi tot aşa, am fost înjurat ca pe maidan. Galeria nu mai era de acord cu mine din vară şi de aceea i-am cerut domnului Copos să mă lase să plec, pentru că nu era normal să fiu înjurat la fiecare meci de zece mii de spectatori", a adăugat Surdu.

Romeo Surdu a afirmat că a dorit să părăsească gruparea giuleşteană în vară, însă nu a fost lăsat de George Copos. "Am vrut să plec în vară, dar nu am fost lăsat, pentru că s-a cerut performanţă, dar după ce s-a ieşit din cupele europene, am fost dat la o parte", a completat Surdu, care a precizat că nu este mulţumit de realizările invididuale de la Rapid.

Fotbalistul consideră că liderii galeriei rapidiste se implică prea mult în activitatea echipei. "La Rapid există o dictatură a galeriei în treburile interne ale clubului. Au fost meciuri în care trebuia să joc titular, iar în urma discuţiilor antrenorului cu galeria am fost scos din primul 11. Nu vreau să dau nume. În ultimele meciuri toţi colegii mei se plângeau că sunt înjuraţi. Nu este uşor să joci sub presiunea spectatorilor. La Rapid, mulţi veneau ca să înjure anumiţi jucători. Eu am fost agreat de şeful galeriei, Corsicanul, am şi discutat cu el, dar îmi spunea că nu are ce să le facă. El vedea că îmi fac treaba cum pot eu mai bine. Sunt conştient că îmi va fi greu să mă întorc vreodată la Rapid", a explicat Surdu.

El a precizat că nu a mai luat niciun salariu din luna mai. "Am de luat bani din luna mai. Nu am renunţat la niciun ban. Am de luat banii pe cinci luni şi jumătate, inclusiv pe luna decembrie. Ştiau că eu mă voi duce la TAS, domnul Copos mi-a spus că ceilalţi jucători au de luat banii pe patru luni şi jumătate. Domnul Copos mi-a spus «Romică, pentru tine nu am mai avut salariu, pentru tine nu au mai ajuns şi atunci faci ce vrei»", a mai spus Surdu, care a menţionat că se află în negocieri pentru un transfer în străinătate.

Preşedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că administratorul judiciar al grupării giuleştene, Cristina Andronache, a decis să-i rezilieze unilateral contractul atacantului Romeo Surdu.

"Administratorul judiciar (n.r. - Cristina Andronache) i-a reziliat, astăzi, unilateral, contractul lui Romeo Surdu. Nu a fost nevoie să renunţe el la ceva, pentru că salariile restante pe care le are de primit din partea clubului se înscriu la masa credală. Deocamdată, Surdu este singurul jucător al cărui contract a fost încheiat. Chiar dacă s-a scris că şi Renan este în aceeaşi situaţie, rezilierea contractului său nu a fost încă discutată", a spus Zotta, pentru MEDIAFAX.

Romeo Surdu evolua pentru Rapid de la începutul sezonului trecut. El a mai jucat pentru FC Braşov, CFR Cluj şi Steaua Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. Instanţa a numit-o ca administrator judiciar pe Cristina Andronache, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. Conform anunţului făcut, la 5 decembrie, de preşedintele CA, Ion Taban, gruparea giuleşteană a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt către acţionarul majoritar George Copos şi către firmele acestuia. Copos a anunţat că este dispus să renunţe la o mare parte din suma pe care o are de încasat pentru a scoate clubul din criză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici