Suspendarea Rusiei de către World Rugby califică Georgia la Cupa Mondială. România păstrează şanse

Calificarea Georgiei la Cupa Mondială de rugby din 2023 a fost confirmată joi, în urma descalificării Rusiei din competiţie. România se luptă cu Spania şi Portugalia pentru pentru al doilea loc ce duce la calificarea directă.

391 afișări
Imaginea articolului Suspendarea Rusiei de către World Rugby califică Georgia la Cupa Mondială. România păstrează şanse

Suspendarea Rusiei de către World Rugby califică Georgia la Cupa Mondială. România păstrează şanse

Rusia şi Belarus au fost suspendate din toate competiţiile internaţionale de rugby de către World Rugby ca răspuns la invazia din Ucraina, lăsându-i pe ruşi în imposibilitatea de a duce la bun sfârşit campania de calificare în competiţia Rugby Europe Championship.

Consiliul de conducere al Cupei Mondiale de Rugby a stabilit că meciurile rămase de jucat de către Rusia vor fi clasificate ca fiind abandonate, iar adversarii lor vor primi patru puncte.

Georgia s-a numărat printre aceşti adversari, astfel că acum are 35 de puncte din opt meciuri.

Georgienii, neînvinşi, nu mai pot termina în afara primelor două locuri, devenind astfel cea de-a 15-a echipă calificată pentru Cupa Mondială masculină de rugby în 15 de anul viitor din Franţa.

Portugalia şi ultima clasată, Olanda, sunt celelalte echipe care au beneficiat de o remiză în faţa Rusiei.

Spania, Portugalia şi România sunt toate în cursă pentru a termina pe locul doi sau trei.

Locul al doilea aduce calificarea directă la Cupa Mondială, iar al treilea dă dreptul la participarea la un un turneu de recalificare.

Rusia s-a calificat la Cupa Mondială din 2019 în Japonia, unde a pierdut toate cele patru meciuri.

La fel şi Georgia, care a reuşit să învingă Uruguay în faza grupelor.

Comitetul Internaţional Olimpic a recomandat ca sportivilor ruşi şi belaruşi să le fie interzis în mod categoric accesul în sportul internaţional, iar toate cele 40 de federaţii olimpice internaţionale au interzis steagurile naţionale ale acestora.

Sportivii ruşi mai pot evolua doar în cadrul evenimentelor internaţionale de ciclism, judo, nataţie, skateboarding şi tenis pot concura sub stindard neutru, plus la nivel de club sau franciză, într-o varietate de alte sporturi.

România şi Georgia se confruntă sâmbătă, pa Stadionul Arcul de Triumf, în cadrul Rugby Europe Championship, partida făcând parte şi din campania de calificare la Cupa Mondială din Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici