Swiatek o zdrobeşte pe Gauff la WTA Finals, Jabeur o învinge pe Vondrousova

Iga Swiatek a învins-o cu 6-0, 7-5 pe Coco Gauff, în condiţii de vânt, miercuri, la WTA Finals de la Cancun, în timp ce Ons Jabeur şi-a răzbunat înfrângerea din finala de la Wimbledon, învingând-o pe Marketa Vondrousova cu 6-4, 6-3, relansând lupta pentru semifinale.

100 afișări
Imaginea articolului Swiatek o zdrobeşte pe Gauff la WTA Finals, Jabeur o învinge pe Vondrousova

Swiatek a ieşit la rampă în meciul lor din faza grupelor şi a reuşit două break-uri consecutive în faţa campioanei de la US Open, pentru a conduce cu 4-0.

Două game-uri mai târziu, poloneza, a doua favorită, a profitat de o lovitură slabă a adolescentei americane şi şi-a adjudecat la zero primul set.

Gauff şi-a ridicat nivelul jocului la începutul celui de-al doilea set, câştigând trei game-uri consecutive pentru un avantaj de 3-1 şi ieşind învingătoare dintr-un game de serviciu maraton, pentru 4-2.

Dar cvadrupla campioană a ripostat, a făcut rebreak la o lovitură de dreapta ratată de Gauff şi a egalat la 4-4.

Dramatismul meciului a crescut când Gauff făcut din nou break şi a servit pentru set,la 5-4, dar a făcut patru duble greşeli consecutive şi a cedat din nou serviciul, fapt ce a determinat-o să arunce cu racheta de pământ.

Poloneza a câştigat apoi un game la zero şi a închis meciul cu un nou break, îmbunătăţin bilanţul întâlnirilor directe la 9-1, împotriva lui Gauff.

Meciul de seară din faza grupelor a oferit o revanşă a finalei de la Wimbledon, Ons Jabeur, cap de serie numărul şase, răzbunând înfrângerea de atunci în faţa Vondrousovei cu o victorie în două seturi.

Primul set a avut un început disputat, până la 2-2, până când Jabeur a înclinat balanţa în favoarea sa, cu un break pe serviciul Vondrousovei.

Fostul număr doi mondial a avut nevoie de puţin mai puţin de o oră pentru a câştiga primul set şi de aproximativ jumătate pentru a-l adjudeca pe cel de-al doilea, punând capăt seriei de trei meciuri pierdute împotriva Vondrousovei cu o victorie categorică.

Aceasta a fost prima victorie a lui Jabeur în grupă după înfrângerea de luni în faţa lui Gauff, ambele având acum câte o victorie, Swiatek ocupând primul loc cu două victorii.

Vondrousova se află pe ultimul loc, după două înfrângeri în grupă.

Toate cele patru jucătoare din grupă pot ajunge în semifinale, deoarece meciurile de vineri le opun pe Swiatek lui Jabeur şi pe Gauff lui Vondrousova în ultima rundă a fazei grupelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici