Szabo: Aurul Constantinei Diţă Tomescu este un succes uriaş pentru atletismul românesc

Fosta atletă Gabriela Szabo a declarat, duminică, după victoria Constantinei Diţă Tomescu în proba de maraton de la JO-2008, că titlul olimpic obţinut de sportiva în vârstă de 38 de ani este "un succes uriaş pentru atletismul românesc", marcând continuitatea performanţelor în acest sport.

17 afișări
Imaginea articolului Szabo: Aurul Constantinei Diţă Tomescu este un succes uriaş pentru atletismul românesc

Szabo: Aurul Constantinei Diţă Tomescu este un succes uriaş pentru atletismul românesc (Imagine: Mediafax Foto)

"Este un succes uriaş pentru atletismul românesc, după opt ani să avem din nou o campioană olimpică. Eu am câştigat la Sydney, la Atena am avut vicecampioni olimpici, iar acum din nou aur. Este o continuitate a performanţelor noastre. Nu pot să spun decât că o felicit", a declarat, pentru MEDIAFAX, campioana olimpică de la Sydney, din 2000, în proba de 5.000 m.

Szabo, în prezent vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, a adăugat că forul român miza pe o medalie în proba de maraton de la Beijing.

"Nu este o surpriză. Noi, ca federaţie, am aşteptat o medalie de la proba de maraton, numai că nu ştiam care va fi şi cine va fi. Ne aşteptam şi de la Lidia Şimon să urce pe podium şi de la Constantina, aveam trei posibilităţi. Oricare dintre cele trei fete puteau să urce pe podium. Însă, având în vedere condiţiile meteorologice de acolo, umiditatea, căldura excesivă, nu poţi ştii niciodată ce se va întâmpla într-o cursă de maraton, trebuie să aştepţi să se termine cei 42 de kilometri", a menţionat fosta atletă.

Întrebată dacă atleţii români mai pot lua medalii la actuala ediţie a Jocurile Olimpice, Szabo a răspuns: "Sigur vom mai lua medalii la atletism la Beijing. Mai avem sportivi care intră în finală şi trebuie să le ţinem pumnii şi să avem încredere că îşi vor îndeplini visul".

Atleta română Constantina Diţă Tomescu a câştigat, duminică, medalia olimpică de aur în proba de maraton de la Jocurile Olimpice de la Beijing, fiind cronometrată cu timpul de 2 ore, 26 de minute, 44 de secunde şi realizând cea mai bună performanţă a ei în acest sezon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici