Taban: LPF refuză dreptul la muncă al jucătorilor Varga şi Bălan

Preşedintele Consiliului de Adminstraţie al FC Rapid, Ion Taban, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a reţinut legitimaţiile de joc ale fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, refuzându-le astfel dreptul la muncă.

15 afișări
Imaginea articolului Taban: LPF refuză dreptul la muncă al jucătorilor Varga şi Bălan

Dacian Varga şi Tiberiu Bălan (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Noi am fost şi suntem în continuare de bună credinţă, n-am vrut să păcălim regulamentele. Astea sunt regulamentele, după ele am lucrat şi consider că se face un abuz la adresa clubului Rapid. Acum nu-i folosim pe Varga şi Bălan în meciul de la Alba Iulia pentru că nu avem legitimaţiile de joc. Ele sunt reţinute la Liga Profesionistă de Fotbal şi nu pot să mă prezint la meci fără ele. Este o chestiune foarte gravă faptul că, prin reţinerea acestor legitimaţii de joc la LPF, jucătorii Varga şi Bălan nu mai au drept de muncă. Ei nu mai pot să joace nicăieri. Ei nu au drept de muncă acum, ce vină au aceşti jucători? Vina lor este că au venit la Rapid, nu? Se poate aşa ceva?", a spus oficialul rapidist.

Taban îl contrazice pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a afirmat că Varga şi Bălan pot juca doar în Liga a IV-a, pentru că sunt legitimaţi la echipa Rapid III. "Domnul preşedinte al LPF a spus că Varga şi Bălan nu au dreptul să joace decât la Liga a IV-a. În ce regulament scrie asta? Să ne găsească cineva în regulament acest lucru şi suntem de acord ca cei doi să joace numai la Liga a IV-a. Clubul Rapid are jucători în Liga a III-a, iar dacă e să dăm crezare spuselor domnului preşedinte al LPF, aceştia nu ar putea juca la Liga I. Iar atunci Bratu, Tene, Coman sau Ioniţă cum joacă la Liga I? Păi Ioniţă nu ajungea să se transfere la FC Koln dacă nu putea juca în Liga I, pentru că el este jucătorul echipei Rapid II din Liga a III-a. Conform regulamentelor, noi avem o listă de 15 jucători care nu pot juca decât la Liga I. Restul jucătorilor sunt la Rapid II, au viză şi pot să joace în Liga I. Mâine, dacă zece jucători din cei cinsprezece care pot juca doar la Liga I se îmbolnăvesc, au o viroză să spunem, ce facem, Rapid nu îşi mai desfăşoară activitatea? Conform regulamentului mă pot duce oricând să iau jucători de la Rapid II", a explicat Ion Taban.

Scandalul privind folosirea neregulamentară a jucătorilor Varga şi Bălan în meciul Rapid - FC Timişoara, scor 1-0, a fost creat pentru a se obţine rejucarea partidei, susţine Taban. "Fanii noştri trebuie să înţeleagă faptul că noi am procedat corect în ceea ce priveşte legitimarea lui Varga şi Bălan. Eu am discutat cu reprezentanţii suporterilor şi sunt alături de noi. Dar din păcate observ că se încearcă o învrăjbire a galeriei Rapidului cu conducerea clubului. Domnul Iancu vrea să învrăjbească galeria cu conducerea ca să obţină rejucarea meciului. Dacă găsesc dânşii articol în regulament care să permită rejucarea, atunci suntem de acord, dar nu există. Şi se mai doreşte şi învrăjbirea galeriei Rapidului cu cea a Timişoarei. Suporterii noştri s-au înţeles mereu bine, mie îmi pare rău că se doreşte aşa ceva", a menţionat Taban.

Preşedintele CA al FC Rapid nu se teme de ameninţările cu retrogradarea venite din partea clubului FC Timişoara. "Nu pot să îmi explic ce documente poate avea domnul Iancu pentru a ne retrograda pe noi. Cine e domnul Iancu să ne retrogradeze? Ne spune că merge la Lausanne, la Geneva, că vom fi dezafiliaţi şi aşa mai departe... Să aducă documentele şi vom vedea!", a adăugat oficialul rapidist.

Ion Taban susţine că echipa antrenată de Nicolae Manea poate pierde cu 3-0 la masa verde doar dacă se dovedeşte că Rapid a dat dovadă de rea credinţă în legitimarea celor dou jucători. "Rapid nu a greşit cu nimic. Cu 3-0 noi nu putem pierde decât dacă se constată că am dat dovadă de rea credinţă. Dar noi am fost mereu de bună credinţă. Şi când a avut bună credinţă Liga? Pe 4 martie, când ne-a pus viza pe legitimaţiile jucătorilor şi nu i-a interesat nimic, sau pe 5 martie când ne-a trimis acea adresă? Am înţeles că domnul Dragomir regretă enorm de mult decizia din cazul bricheta. Sper să nu se ia altă decizie acum, ar fi al doilea regret care ar fi şi mai greu de suportat. Nu vreau să intru în polemică, dar şi eu l-am auzit pe domnul Dragomir înainte de 4 martie când a spus că transferurile sunt înregistrate la ligă şi totul e în ordine. Să îşi explice dânsul declaraţiile de atunci", a precizat Taban.

Oficialul rapidist a mai afirmat că are încredere în comisiile LPF chiar dacă preşedintele Dumitru Dragomir s-a antepronunţat. "Nu înţeleg de ce s-a pronunţat preşedintele. Cum să te pronunţi înainte ca acele comisii să dea o decizie? Dar, până la proba contrarie, eu am încredere în aceste comisii. Şi vom merge până la ultima structură", a menţionat preşedintele CA.

FC Rapid a depus memoriu la Comisia de Recurs a LPF împotriva deciziei Comisiei de Disciplină a LPF care miercuri a suspendat soluţionarea cazului "Varga - Bălan". Conform preşedintelui Ion Taban, cazul va fi judecat, luni, de Comisia de Recurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici