Tadici: Cristina Neagu să fie sănătoasă şi să aibă un Crăciun fericit, nu m-am referit la ea

Fostul antrenor al naţionalei de handbal feminin Gheorghe Tadici a declarat, mircuri, pentru MEDIAFAX, că îi urează un Crăciun fericit Cristinei Neagu şi a precizat că nu s-a referit la ea, după ce handbalista a spus că unele afirmaţii ale tehnicianului la adresa echipei au fost jignitoare.

675 afișări
Imaginea articolului Tadici: Cristina Neagu să fie sănătoasă şi să aibă un Crăciun fericit, nu m-am referit la ea

Tadici: Cristina Neagu să fie sănătoasă şi să aibă un Crăciun fericit, nu m-am referit la ea (Imagine: Călin Ilea/Mediafax Foto)

"Îi doresc Cristinei Neagu să fie sănătoasă şi să aibă Crăciun fericit. La fel, le doresc şi celorlalte fete din naţională, le felicit pentru medalie. Respect părerea fiecăruia, iar dacă Neagu a spus toate acele lucruri, e părerea ei. Mie nu-mi pare rău, sunt târşit, trecut prin din astea, îi respect părerea, dar pot spune că nu m-am referit la ea cu ce am spus. Nici nu-mi pare rău, nici nu mă afectează. Nu ştiu care fete din naţională s-au simţit mai jignite, dar poate cele care s-au simţit cel mai jignite, de fapt, la ele mă refeream", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

Într-un interviu acordat MEDIAFAX, liderul naţionalei feminine, Cristina Neagu, a răspuns afirmaţiei fostului selecţioner Gheorghe Tadici, potrivit căreia, în 2014, când era antrenorul reprezentativei a fost întrebat după un meci de "un ospătar" dacă le mai dă voie (jucătoarelor – n.r.) "şi la a treia, şi la a patra", făcând referire la consumul de alcool.

"Am vorbit cu fetele din echipă să ne dăm seama la ce se referă şi ne-am dat seama că e vorba despre Baia Mare, în 2014, la banchetul de după meciul retur cu Belarus, în urma căruia ne-am calificat la Europenele de anul trecut. Obţinusem victorii şi în tur, şi în retur, era toată lumea fericită. Absolut toată lumea intra în vacanţa de vară, era final de sezon, eram la banchetul de după meci, după care toată lumea pleca acasă, se încheiase cantonamentul şi acţiunea naţionalei. Dacă nici la un astfel de banchet, de final de sezon, organizat de ai noştri, nu poţi sărbători o calificare şi intrarea în vacanţă, atunci când? Era o petrecere, nu aveam antrenament sau meci a doua zi, totul se petrecea între noi, nu eram în Piaţa Universităţii. Nu mi se pare corect ce a spus la TV fostul antrenor, acum când nu mai lucrează cu noi. De ce nu a spus atunci? Şi nu se face aşa ceva, chiar dacă e după un an şi jumătate. Aştepţi la colţ prima înfrângere cu noul antrenor şi faci aşa ceva. A fost urât, a lucrat cu noi şi noi cu el, până la urmă am împărţit totul. Fix aşa ar fi arătat naţionala pe viitor, cum ne-a creat impresia, dacă nu ajungeam acum pe podium. Şi dacă nu luam medalie acum, eu tot aş fi ieşit să-mi spun părerea despre cum s-a purtat, pentru că în timpul Mondialelor am evitat asta. Ştiu cu cine lucrez, ce fete avem în echipă, dar poate e timpul să vorbim, am fost prea mult tăcute. Sper ca şi fetele să se apere de acum, pentru că nu avem de ce să nu fim mândre, nu am greşit cu nimic. A face o petrecere la un final de sezon e normal. Şi, să mă ierte Dumnezeu, nu mai avem 15 ani, suntem femei în toată firea. Dacă vrem să petrecem, o facem, fiecare îşi asumă ce facem, nu suntem copii. Eu nu am auzit şi nu cunosc în toată cariera să fi fost astfel de probleme la echipa naţională. Nu sunt de acord şi nu permit să fim astfel tratate. Ce legătură avea meciul cu Spania de acum cu ce a fost în urmă cu un an şi jumătate la Baia Mare?”, a declarat Cristina Neagu, în interviul acordat MEDIAFAX.

Ea a mai afirmat că jucătoarele din echipa naţională s-au simţit jignite după ce au aflat despre afirmaţiile fostului antrenor Gheorghe Tadici. "Starea în care am fost toate atunci aşa s-ar numi într-un cuvânt: jignire. Ne-am aşezat toate şi am vorbit, ştim bine ce se scrie despre noi când jucăm slab, dar eu nu suport când cineva vorbeşte rău de noi şi de naţională, când ştiu cât muncim. Iar pe domnul Tadici, care a afirmat că dau în antrenorii români, l-aş întreba ce comentarii poate avea un om despre educaţia altcuiva, când el vorbea cu o naţională feminină cu "bă, fetelor", că doar a văzut toată lumea atâţia ani. Am respectat toţi antrenorii români cu care am lucrat, am învăţat de la fiecare, şi pentru teren, şi pentru viaţă, iar pentru asta merită respect şi, tocmai pentru că ştiu că i-am respectat, nu permit nimănui să vorbească de educaţia şi caracterul meu în handbal. Aici e vorba şi de părinţii mei, de familia mea, de acolo vin, ei m-au educat. Am nişte părinţi minunaţi, ei cum s-au simţit oare când au auzit acele cuvinte? Este adevărat, am o personalitate puternică şi mi-a plăcut tot timpul să învăţ, iar asta poate nu a fost pe placul tuturor. Iar declaraţiile mele de acum nu le consider ca o înfruntare cu fostul antrenor, ci pur şi simplu am dorit să cunoască toată lumea şi părerea mea, e normal să spun ce s-a întâmplat", a mai spus Neagu.

Naţionala României a câştigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, încheiat duminică, pe banca tehnică a reprezentativei aflându-se, în premieră, un antrenor străin – suedezul Tomas Ryde.
Acesta i-a succedat în funcţie, începând cu luna martie 2015, lui Gheorghe Tadici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici