Tadici: Dacă batem Ungaria, 80% suntem calificaţi la JO-2008

Antrenorul echipei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a declarat, vineri, la finalul partidei câştigate în faţa Japoniei, scor 44-21, la turneul preolimpic de la Bucureşti, că o victorie cu Ungaria ar asigura în proporţie de 80 la sută calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing.

10 afișări
Imaginea articolului Tadici: Dacă batem Ungaria, 80% suntem calificaţi la JO-2008

Tadici: Dacă batem Ungaria, 80% suntem calificaţi la JO-2008

"Am început meciul ceva mai greu. Poate că este şi normal, este o oarecare presiune, chiar dacă am jucat cu Japonia. Au fost emoţiile de început de competiţie, însă era evident că nu se putea întâmpla nimic. Eu nu cred că Japonia poate pune probleme vreuneia dintre echipele de aici. Mâine avem un joc foarte important şi dacă vom bate Ungaria, ne asigurăm în proporţie de 80 la sută calificarea la Jocurile Olimpice. Sigur, noi ne-am propus trei victorii şi dacă le obţinem, practic nu ne mai intersează rezultatul celorlalte meciuri", a afirmat Tadici, căruia i s-a părut neaşteptată diferenţa de nouă goluri (39-30) cu care Ungaria s-a impus în faţa Poloniei, după ce jucătoarele poloneze au condus la pauză cu scorul de 18-17.

Tadici a explicat că a folosit în partida cu Japonia toate jucătoarele pe care le-a avut pe bancă, deoarece într-o astfel de competiţie este foarte importantă dozarea efortului.

Tehnicianul român a apreciat că cei aproximativ 1.500 de spectatori au fost destul de mulţi, chiar dacă Sala Polivalentă, cu o capacitate de 5.000 de locuri, nu a fost plină. "Trebuie să ţinem cont şi de faptul că azi a fost zi lucrătoare, iar ora disputării meciului, 17.00, nu este prea potrivită. Sunt convins că dacă se juca mai târziu, venea mai multă lume", a spus Gheorghe Tadici.

Jucătoarea Ramona Maier spune că doar începutul meciului cu Japonia a fost mai dificil. "Ne-am revenit pe finalul primei reprize, iar apoi japonezele au şi căzut fizic. În plus, în repriza a doua am avut şi portarii în formă foarte bună, aşa că nu au mai fost probleme. Publicul a fost superb, ne-a încurajat, mi-a plăcut mult atmosfera de aici şi sper ca spectatorii să vină şi la următoarele meciuri. Nu se poate spune că România - Ungaria va fi finala turneului, pentru că şi Polonia a rezistat foarte bine azi în faţa unguroaicelor. Mâine va fi greu, dar sperăm ca noi să fim cele care vom greşi cel mai puţin şi care vom câştiga", a afirmat Maier.

Preşedintele Federaţiei Internţionale de Handbal, Hassan Moustafa, a felicitat echipa României pentru victoria categorică din meciul cu Japonia, subliniind valoarea handbalului românesc. "Sunt bucuros că mă aflu în ţara handbalului. România este un diamante care poate fi foarte strălucitor dacă este şlefuit. Urez mult suces echipei române şi în meciurile viitoare", a spus Moustafa.

Întrebat despre problemele provocate de schimbarea componenţei turneelor preolimpice, oficialul IHF a spus că o decizie a Tribunalului Sportiv Internaţional trebuie respectată, chiar dacă nu eşti de acord cu ea. "Nu putem spune nimic despre decizie pentru că este o sentinţă TAS pe care trebuie să o acceptăm. Eu nu o consider corectă, dar nu mai putem face nimic. Este adevărat că au fost probleme organzatorice din cauza timpului foarte scurt", a recunoscut Moustafa.

În prima zi a turneului preolimpic de la Bucureşti, România a învins Japonia, scor 44-21 (18-12), iar Ungaria a depăşit Polonia, scor 39-30 (17-18). Sâmbătă sunt programate partidele Polonia - Japonia (ora 15.00) şi România - Ungaria (ora 17.00). Primele două clasate la turneul de la Bucureşti se califică la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici