Taher nu i-a plătit lui Copos niciun ban pentru cele 80 la sută din acţiunile FC Rapid (surse)

Punerea în proprietate a omului de afaceri Fathi Taher cu cele 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA nu a fost realizată până acum deoarece acesta nu a îndeplinit niciuna dintre obligaţiile contractului de preluare a clubului şi nu i-a plătit niciun ban lui George Copos pentru pachetul majoritar.

18 afișări
Imaginea articolului Taher nu i-a plătit lui Copos niciun ban pentru cele 80 la sută din acţiunile FC Rapid (surse)

George Copos (Imagine: Mediafax Foto)

Conform contractului semnat la sfârşitul lunii martie, Taher se obliga să finanţeze gruparea giuleşteană şi să plătească o sumă de aproximativ 15 milioane de euro pentru cele 80 la sută din acţiunile clubului.

Potrivit unor surse din cadrul clubului, omul de afaceri iordanian nu a plătit nimic către Copos şi, în plus, a finanţat FC Rapid prin împrumuturi de 7 milioane de euro, bani cheltuiţi în principal pentru transferuri de jucători.

Acum Taher nu mai doreşte să finanţeze echipa şi intenţionează să i-o cedeze înapoi partenerului său de afaceri, George Copos, care ar urma să primească un club dator omului de afaceri iordanian.

Copos refuză însă şi solicită respectarea întocmai a contractului semnat în primăvară deoarece clubul Rapid se află într-o situaţie delicată în momentul de faţă. În afara datoriei de 7 milioane de euro către Taher, FC Rapid are nevoie de câteva milioane de euro anual pentru plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor.

Aflat într-o călătorie de afaceri la Washington, Fathi Taher a sistat în totalitate finanţarea echipei, clubul având în prezent restanţe la plata salariilor jucătorilor pe luna precedentă, iar membrii Consiliului de Administraţie sunt dispuşi în orice moment să îşi prezinte demisiile.

De altfel, omul de afaceri iordanian şi George Copos nu mai comunică în ultimele zile decât prin intermediul e-mail-ului şi al SMS-urilor.

Disputa dintre cei doi oameni de afaceri în privinţa finanţării ulterioare a clubului este cu atât mai complicată cu cât la Registrul Comerţului acţionar majoritar al SC FC Rapid SA este în continuare George Copos, prin firmele sale, cu 99,99 la sută din acţiuni.

Contactat telefonic, George Copos a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că nu poate discuta despre derularea contractului cu Fathi Taher înainte de întoarcerea acestuia la Bucureşti.

Copos a menţionat însă că este convins de faptul că omul de afaceri iordanian va "duce mai departe acest contract".

"Este un contract ferm, între părţi, dar nu vreau să vorbesc înainte să am această conciliere cu domnul Taher. Voi vorbi după ce se întoarce dânsul în ţară. Altfel nu este corect. Eu nu pot să vorbesc de rău un om ca domnul Taher care a venit cu bune intenţii la Rapid. Domnul Taher este un om foarte puternic şi cred că va duce mai departe acest contract. În ceea ce mă priveşte pe mine eu nu vreau decât ca acest contract să fie respectat întocmai. Pentru că retragerea mea este definitivă, eu nu mă mai întorc în fotbal", a afirmat Copos.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici