Taher: Peseiro nu vrea să-şi dea demisia

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Fathi Taher, a declarat, vineri, că tehnicianul Jose Peseiro nu vrea să demisioneze, însă a precizat că se va găsi o cale pentru ca portughezul să plece de la gruparea bucureşteană.

23 afișări
Imaginea articolului Taher: Peseiro nu vrea să-şi dea demisia

Taher: Peseiro nu vrea să-şi dea demisia (Imagine: Mediafax Foto)

"Peseiro e ok. E mulţumit, îşi bea cafeaua. Deocamdată el e mulţumit aşa, doar să-şi bea cafeaua. Nu vrea să-şi dea demisia. Dar nici nu i-am cerut demisia acum. Eu am zis ieri, dar dacă el nu vrea, ce să facem? Să îl rugăm să-şi dea demisia? O să găsim o cale să plece. Oricum noi nu avem de gând să ne răzgândim şi el să rămână", a spus Taher, la finalul unei întâlniri între membrii CA al FC Rapid, conducerea executivă a giuleştenilor şi Peseiro.

Fathi Taher consideră că Jose Peseiro a greşit deoarece nu înţelege fotbalul românesc şi nu este aproape de jucători. "Peseiro mi-a zis că e prea devreme şi că să avem răbdare. Iar eu i-am spus că nu am răbdare că nu-s prea tânăr. Păi dacă Peseiro e trist, eu ce sunt? Fericit? Acum că după 40 de ani petrecuţi în România mi s-a sat cu sticle în cap? El mi-a mai spus că am avut şanse în Cupa UEFA dar a durat prea mult ca să construiască echipa, mult mai mult decât se aştepta. Peseiro a greşit pentru că nu înţelege fotbalul românesc şi pentru că nu-i aproape de jucători. El dă indicaţii de la distanţă jucătorilor, nu vorbeşte cu ei. Păi eu am stat în ultimele zile cu ei, am vorbit şi pe scară cu ei şi la masă, am mâncat cu ei şi fiecare în parte spune ceva. Nu poţi să stai ca un mare şef, iar restul lumii să stea la o distanţă de 20 de metri", a explicat acţionarul FC Rapid.

El a menţionat că este prematur să se vorbească despre plecarea unor jucători de la Rapid: "Deocamdată a fost primul antrenament, nu putem să stabilim cine pleacă. Oricum, începând de luni o să vin şi eu la antrenamente în fiecare zi câte o oră. Am vorbit cu Marius Constantin, acum face antrenament. Sunt supărat cu el, normal, el mi-a zis că a făcut bine şi că a dat maximum pe teren".

Taher a spus că în aceste zile se va lua o decizie în privinţa conducerii tehnice a echipei Rapid. "Acum mă gândesc dacă e bine să punem interimari sau să vină brusc un nou antrenor, o să vedem asta în 2-3 zile. Nu am început să discutăm efectiv cu anrtenorii, soluţii trebuie să fie. Oricum nu cred că am făcut o greşeală că am adus antrenor străin, pentru că nu a greşit numai Peseiro. El a demonstrat în primele meciuri că poate face treabă bună. Acum trebuie să vedem dacă boala nu e de la noi", a precizat Fathi Taher.

Întrebat dacă a discutat cu tehnicianul Mircea Lucescu în vederea venirii acestuia la Rapid, Taher a răspuns: "Cu Mircea Lucescu vorbeşte domnul Copos, nu l-am sunat eu, dar deocamdată nu vreau să mai facem greşeala pe care am făcut-o cu Boloni".

Fathi Taher a precizat că nu este adevărat că s-ar fi sfătuit cu finanţatorul stelist Gigi Becali în privinţa situaţiei lui Peseiro. "Nu-i adevărat că m-am sfătuit cu Gigi Becali dacă să-l dau afară sau nu pe Peseiro. Eu m-am sfătuit cu oamenii de la Rapid. N-am ajuns să mi se spună ce să fac, să-mi spună Gigi ce să fac. Dar recunosc că are experienţă, iar el nu vrea binele Rapidului şi ce spune el eu fac invers. E normal, Gigi are dreptul să râdă de mine după ce s-a întâmplat în cupele europene, dar şi fotbalul se întoarce. Şi de el au râs alţii ani de zile. Cum a învăţat el o să învăţăm şi noi", a afirmat Taher.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici