Taher: Plecarea lui Pancu nu are legătură cu Peseiro

Acţionarul FC Rapid, Fathi Taher, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că transferul mijlocaşului Daniel Pancu la formaţia rusă Terek Groznâi nu are legătură cu antrenorul Jose Peseiro, conducerea clubului luând decizia de a-l lăsa să plece.

17 afișări
Imaginea articolului Taher: Plecarea lui Pancu nu are legătură cu Peseiro

Taher: Plecarea lui Pancu nu are legătură cu Peseiro (Imagine:Mediafax Foto)

"Pancu o să plece de la Rapid. Nu ştiu dacă se va cere bani pentru el, nu mă ocup eu de astfel de lucruri. Dar nu e vorba de bani. Conducerea a decis că el poate să plece. La Rapid sunt jucători foarte buni care pleacă, dar şi jucători mai puţini buni care nu pleacă. Fiecare jucător reprezintă o situaţie specială. Se analizează, se studiază fiecare caz în parte şi apoi se decide dacă poate să plece sau nu. Dar plecarea lui Pancu nu are legătură cu Peseiro", a spus Taher.

Oficialul giuleştean a precizat că portarul formaţiei elene Iraklis, Urko Pardo, este ca şi transferat, acesta urmând să sosească în ţară pentru a semna contractul şi apoi să se alăture lotului condus de antrenorul Jose Peseiro în turneul de pregătire din Elveţia.

De asemenea, Taher a adăugat că este optimist în ceea ce priveşte achiziţionarea fundaşului Ştefan Mardare de la FC Vaslui. "Transferul lui Mardare mai durează puţin. Mai sunt câteva detalii de pus la punct şi se va face", a explicat acţionarul rapidist.

Site-ul oficial al grupării giuleştene a anunţat, miercuri, că mijlocaşul echipei Rapid, Daniel Pancu, va pleca, joi dimineaţă, din cantonamentul din Elveţia al echipei Rapid şi va reveni la Bucureşti pentru a-şi negocia transferul la formaţia Terek Groznâi, nou promovată în prima ligă rusă.

Directorul general adjunct al Rapidului, Grigore Sichitiu, care a încercat să-l convingă pe Pancu, direct şi prin intermediari, să rămână în Giuleşti, a declarat că nu l-a putut opri pe fotbalist, mai ales că oferta financiară a ruşilor este foarte bună. "Din păcate, n-a mai fost posibil să-l oprim din drum. Foarte consistenta ofertă financiară a ruşilor l-a dat totalmente peste cap. În primele două zile, aici, parcă nu i-a mai stat mintea decât la posibilitatea unui câştig cu mult mai mare decât i-am putut oferi noi. Inclusiv Peseiro (n.r. - antrenorul Jose Peseiro) a încercat să-l determine să nu plece, asigurându-l că joacă un important rol în strategia sa. Patronatul clubului a apreciat totuşi că Pancu şi-a făcut datoria mulţi ani pentru Rapid şi nu-i poate refuza această şansă de a câştiga bani frumoşi, ţinând cont şi de vârsta lui. Şi Pancone i-a mărturisit antrenorului că, de data aceasta, alege cu mintea, şi nu cu sufletul", a afirmat Sichitiu.

Gruparea giuleşteană precizează că, apreciind tot ceea ce a făcut Pancu pentru Rapid, conducerea clubului n-a avut nicio pretenţie financiară în cazul acestui transfer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici