Tănase a suferit o leziune fibrilară la piciorul drept şi va absenta o lună

Căpitanul echipei Steaua, Cristian Tănase, a suferit o leziune fibrilară a capătului lung al muşchiului biceps femural drept şi va absenta aproximativ o lună de zile, a anunţat, marţi, gruparea stelistă pe site-ul oficial.

133 afișări
Imaginea articolului Tănase a suferit o leziune fibrilară la piciorul drept şi va absenta o lună

Cristian Tănase (Imagine: Constantin Vladescu-Mediafax Foto)

Cristian Tănase a fost înlocuit în minutul 74 al meciului cu FC Braşov, scor 3-2, din etapa a XXXII-a a Ligii I.

"Căpitanul Stelei a efectuat, în cursul zilei de luni, o rezonanţă magnetică la nivelul coapsei drepte şi s-a stabilit diagnosticul de leziune fibrilară a capătului lung al muşchiului biceps femural drept. Pornind de la acest diagnostic, putem estima faptul că recuperarea medicală a jucătorului va dura aproximativ o lună de zile", a anunţat, marţi, steauafc.com.

FC Steaua precizează că accidentarea apărută la meciul cu FC Braşov nu reprezintă o recidivă a unei probleme mai vechi. "Jucătorul a ieşit de pe teren, la meciurile cu Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu, din cauza unei tendinopatii cronice şi a unei lombosciatici. A efectuat două rezonanţe magnetice după fiecare dintre cele două episoade, neconstatându-se vreo leziune musculară. Menţionăm că după iesirea din teren la partida cu Astra Giurgiu, disputată pe 12 aprilie, jucătorul a revenit la jocul cu Universitatea Cluj, când a intrat din postura de rezerva. De atunci, acesta a fost integralist în meciurile cu ASA Târgu Mureş, Dinamo şi Concordia, iar la Braşov a fost înlocuit în minutul 74", notează sursa citată.

Astfel, Tănase va rata meciurile Stelei cu FC Botoşani şi CSMS Iaşi, din Liga I, finala Cupei Ligii cu Pandurii Târgu Jiu şi finala Cupei României, cu Universitatea Cluj.

De asemenea, el ar urma să fie indisponibil şi pentru meciul naţionalei României cu Irlanda de Nord, programat la 13 iunie, la Belfast, în preliminariile Euro-2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici